Now Reading:
Župan Posavec: Godina je bila izazovna i turbulentna, ali mislim da smo opravdali očekivanja. Građanima u 2023. želim radost i mir, a najviše zdravlja!
Full Article 4 minutes read

Župan Posavec: Godina je bila izazovna i turbulentna, ali mislim da smo opravdali očekivanja. Građanima u 2023. želim radost i mir, a najviše zdravlja!

-Novinari koji nas prate i izvještavaju su najobjektivniji promatrač i najbolja slika koja ide od našeg rada prema javnosti. Nekad smo novinare zagnjavili našom dinamikom, našim tempom, ali kad ste u tom poslu nemate drugog izbora – rekao je u četvrtak međimurski župan Matija Posavec.

Naime, župan i čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini organizirali su tradicionalno božićno-novogodišnje druženje s novinarima, urednicima i direktorima medijskih kuća, a župan je pritom naglasio kako je zadovoljan suradnjom s medijskim kućama.

-Smatram da je suradnja bila korektna, da je izvještavanje o svim našim projektima bilo objektivno. Nadam se i veselim se suradnji u idućoj i idućim godinama i vjerujem da od svega ovoga što radi medijska scena i Međimurje u Hrvatskoj, što radi regionalna i lokalna samouprava, jedinu korist i benefit mogu imati naši građani – rekao je župan.

Zadovoljna suradnjom s medijima je i gradonačelnica Cividini.

-Naravno da sam zadovoljna, to je njihov posao i tu su da informiraju javnost o svemu onom dobrom i manje dobrom, a što se događa u Gradu. Znamo svi da se život sastoji od dobrih, lijepih i ne tako sretnih trenutaka. Kao i u svakom poslu imamo dobre i manje dobre odluke, a mogu reći da sve ono što smo odlučili za naš grad, odlučili smo u najboljoj vjeri da bude bolje za sve – kazala je Cividini zahvalivši svim medijima na konstruktivnoj suradnji i dobrom poslovnom odnosu, izrazivši nadu da će takav odnos nastaviti i u sljedećoj godini.

Posavec: Radili smo doista jako puno, udarili tempo koji je ponekad bilo i teško pratiti

Druženje s medijskim djelatnicima bila je prilika i za osvrt na 2022., a godinu koja polako prolazi župan Posavec ocijenio je izazovnom, turbulentnom, punom neizvjesnosti, dodavši kako smatra da su uspjeli opravdati sva očekivanja.

-Radili smo doista jako puno, udarili tempo koji je ponekad bilo i teško pratiti. Sve je to imalo razloga i smisla kad se osvrnemo iza sebe i pogledamo realizirane projekte, svu pripremljenu projektnu dokumentaciju koja čeka nove natječaje, kad pogledamo da smo u našoj strategiji koja nije samo u jednoj godini, nego je i dugoročnija uspjeli opravdati i usvojiti sve ciljeve – istaknuo je Posavec.

Dodajući kako mu je drago da punim jedrima i punim plućima dišu kako bi bili spremni da u 2023. kapitaliziraju sve pripreme napravljene u ovoj godini, župan je kazao da su u 2022 najviše ulagali u obrazovanje i u zdravstvo, ali i u niz drugih segmenata te da je Županija u potpunosti surađivala s građanima.

-Nismo u našim proračunima niti jedan segment našeg društva izostavili, od vrtićaraca do umirovljenika. Pripremili smo i niz projektne dokumentacije i čekamo natječaje iz Europskih fondova jer i dalje želimo biti županija koja privlači najviše novca – kazao je međimurski župan koji ima velika očekivanja i od nove godine koja je pred vratima.

-Čekaju nas neki novi izazovi, a osobno se zalažem i zalagat ću se i dalje da sačuvamo naš regionalni status Županijske bolnice u Čakovcu, zatim da prijavimo projekte da sve naše škole budu u jednosmjenskoj nastavi, da ulažemo u našu djecu i mlade, nastojat ćemo nastaviti našu snažnu potporu prema poduzetnicima, radnicima, poljoprivrednicima, umirovljenicima i na taj način smo i koncipirali županijski proračun – rekao je župan Posavec i za kraj poručio:

-Neka je samo zdravlja, a sve drugo nekako će doći. Želim svim građanima da imaju vjeru, radost i mir, ali najviše zdravlja u 2023. godini!

a.kučić/sjever.hr
29.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.