Now Reading:
ZET je spreman za uvođenje eura i ima važnu obavijest za Zagrepčane – evo do kada karte nećete moći kupiti kod vozača
Full Article 2 minutes read

ZET je spreman za uvođenje eura i ima važnu obavijest za Zagrepčane – evo do kada karte nećete moći kupiti kod vozača

Tvrtka Zagrebački električni tramvaj završila je pripremne aktivnosti na prilagodbi poslovanja i tarifnog sustava za uvođenje eura kao sredstva plaćanja prijevozne usluge.

Sukladno propisima, papirnate karte, bile s prikazom cijene u kunama ili s dvojno prikazanim cijenama, bit će u opticaju do isteka zaliha. Korisnicima vrijednosnih karata, nakon što ih od 1. siječnja prislone na uređaj za validaciju u vozilu, automatski će se provesti konverzija njihova eNovčanika iz kuna u eure, prema fiksnom tečaju 7,53450.

U razdoblju od 1. do 15. siječnja 2023. godine, bit će na snazi razdoblje dvojnog optjecaja, odnosno predviđena je mogućnost plaćanja roba i usluga u obje valute.

Kako se ne bi utjecalo na dinamiku prijevozne usluge, odnosno kako bi se izbjeglo usporavanje tramvajskih i autobusnih linija radi procesa kupnje karata i povrata novca u eurima, u navedenom razdoblju kupnja karata kod vozača neće biti dostupna.

Za kupnju karata u tom razdoblju, korisnicima je na raspolaganju 14 prodajnih mjesta ZET-a, kao i više od 300 kioska ugovornih partnera diljem Zagreba i okolice. Istovremeno, građanima su dostupne pretplatne i vrijednosne karte kao najjednostavniji i najbrži oblik plaćanja prijevozne usluge.

www.sjever.hr / FB ZET
29.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.