Now Reading:
Zagrebačka županija za čak 213 stipendija svojih učenika i studenata osigurala više od 2 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Zagrebačka županija za čak 213 stipendija svojih učenika i studenata osigurala više od 2 milijuna kuna

Zagrebačka županija će u školskoj i akademskoj godini 2022./2023. imati 75 novih stipendista – 45 učenika i 30 studenta, a stipendiranje nastavlja 138 mladih koji su zadovoljili uvjete za nastavak stipendiranja. Stipendije za učenike mjesečno iznose 600 kuna odnosno gotovo 80 eura, a za studente 1200 kuna odnosno gotovo 160 eura, a isplaćuju se svih dvanaest mjeseci u godini za što je osigurano 2.120.000 kuna odnosno nešto više od 281 tisuće eura.

Od ukupno 45 stipendija za učenike, 20 ih je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga tri za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 25 stipendija, od čega 10 za deficitarna zanimanja.

Od ukupno 30 studentskih stipendija, 15 stipendija je dodijeljeno prema kriteriju izvrsnosti, od toga tri stipendije za zanimanja glazbenog smjera, a prema socijalnom kriteriju dodijeljeno je 15 stipendija.

Čestitavši novim stipendistima, zamjenik zagrebačkog župana Damir Tomljenović istaknuo je kako je ulaganje u obrazovanje i mlade, ulaganje u budućnost.

– Kada govorimo o školstvu u Zagrebačkoj županiji često govorimo o ulaganjima u kapitalne investicije i da smo po tome u samom vrhu u Republici Hrvatskoj, no naša najveća snaga ste vi, studenti i učenici – naglasio je Tomljenović dodavši kako stipendije osim učenicima i studentima uvelike pomažu i roditeljima u kućnim budžetima.

Koliko stipendije znače županijskim stipendistima otkrila je ovogodišnja dobitnica Gabrijela Buljan, studentica 6. godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

– Ova stipendija mi puno znači jer je ovo prvi put da sam dobila nagradu za svoj uloženi trud. Inače moj trud služi kao osiguranje za uspjeh u budućnosti, ali nikada nisam dobila neko priznanje kao nagradu tako da mi ova stipendija puno znači – rekla je Buljan.

www.sjever.hr
29.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.