Now Reading:
U fokusu Koprivničko-križevačke županije u idućoj godini brojni projekti vezani uz obrazovanje, socijalnu skrb, zdravstvo…
Full Article 2 minutes read

U fokusu Koprivničko-križevačke županije u idućoj godini brojni projekti vezani uz obrazovanje, socijalnu skrb, zdravstvo…

Prvi proračuni u eurima za 2023. godinu predloženi proteklih dana u županijama veći su nego ovogodišnji, a najveći su u našim najvećim županijama.

S obzirom na novu financijsku omotnicu i sredstva iz NPOO-a, u fokusu su novi projekti od obrazovanja, socijalne skrbi do zdravstva, piše portal Župan.hr. S tim ulaganjima velik dio županija će imati vrtiće u svakoj općini, energetski obnovljene škole, dograđene ili novo izgrađene, a uložit će se i u gradnju školskih sportskih dvorana.

Uz kapitalne projekte, nastavlja se briga o obrazovanju iznad standarda, demografskim mjerama, brizi za starije, potporama poduzetnicima i poljoprivrednicima….

Na tom je tragu i Koprivničko-križevačka županija čiji su prihodi i primici za 2023. godinu planirani u iznosu od 112 milijuna eura.

Nakon izgradnje pet školskih sportskih dvorana, nastavlja se s investicijskim ciklusima u obrazovanju i zdravstvu, što su sektori koji zauzimaju najveći dio županijskog proračuna, piše Župan.hr.

U sljedećoj su godini planirana nova ulaganja u školsku infrastrukturu, pri čemu je spomenut dovršetak projekta županijskog Centra kompetentnosti, projektiranje školskih zgrada, postavljanje fotonaponskih elektrana na školama, povećanje stipendija i ostale aktivnosti, dok je u zdravstvu planirana rekonstrukcija i izgradnja zgrada Doma zdravlja u Križevcima i Virju, projektno tehnička dokumentacija za regionalni Centar za palijativnu medicinu, financiranje timova 2 hitne pomoći, specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite, smještaja u privatnim domovima za starije, programa Pomoći u kući, rane intervencije i ostalog.

sjever.hr/zupan.hr
29.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.