Now Reading:
Nastavak uspješnog i korisnog projekta – I u 2023. u Međimurju besplatan autobusni prijevoz za umirovljenike i osobe s invaliditetom
Full Article 3 minutes read

Nastavak uspješnog i korisnog projekta – I u 2023. u Međimurju besplatan autobusni prijevoz za umirovljenike i osobe s invaliditetom

U travnju ove godine predstavljena je još jedna mjera potpore kojom Međimurska županija nastoji poboljšati životni standard međimurskih umirovljenika, a riječ je o projektu kojim je svim umirovljenicima, osobama starijim od 65 godina te osobama s invaliditetom na području Međimurske županije osiguran besplatan autobusni prijevoz.

S obzirom na to da se mjera pokazala kao uspješna i korisna, na konferenciji za medije koja je održana u četvrtak u Maloj vijećnici Međimurske županije, potvrđeno je da će se ona nastaviti i u 2023. godini.

Tom je prilikom međimurski župan Matija Posavec istaknuo kako Županija nastoji voditi računa o svakom segmentu društva.

– Brinemo o građanima koji su okupljeni u udruge, zajednice, društva i nastojimo im pomoći na način da osluškujemo njihove želje i potrebe te da onda na taj način dobro surađujemo. Tijekom travnja bili smo ovdje u sličnom sastavu te smo započeli s jednim pilot projektom i željom da svim umirovljenicima, svima onima koji su stariji od 65 godina omogućimo financiran javni prijevoz na području Međimurske županije. Možda je u početku bilo malo skepse, međutim prema podacima izvršenih usluga s današnjim danom, u tom periodu od 1. svibnja do sada je izdano 35 tisuća karata – objasnio je župan Posavec dodavši kako su prijevoz najviše koristili umirovljenici iz najudaljenijih mjesta odnosno iz Donje Dubrave, Kotoribe i Štrigove.

– Smatramo da smo na taj način dali jedan doprinos i pomoć našim umirovljenicima pogotovo onima s ispodprosječnim mirovinama. Postoji potreba i želja te ćemo nastaviti s takvim modelom tijekom cijele 2023. godine – poručio je župan Posavec.

Predsjednica Udruge umirovljenika grada Čakovca, Franciska Ćetković naglasila je kako je ovo najljepša priča koja se nastavlja u vrijeme darivanja oko Božića i Nove godine te zahvalila Međimurskoj županiji.

– S obzirom na to da znamo u kako teškim vremenima naši umirovljenici žive, ovo za njih znači jako puno. Naime, linija siromaštva tijekom 2022. godine iznosila je 3200 kuna, a oko 65 posto svih prosječnih mirovina isplaćuje se u visini od oko 2700 kuna, dakle 500 kuna ispod linije siromaštva. Naši umirovljenici žive izuzetno teško te je Međimurska županija, županija s najnižim mirovinama koje se isplaćuju iz rada ostvarenog u Republici Hrvatskoj tako da je stvarno svaka pomoć izuzetno dobro došla – poručila je Ćetković.

Voditelj prometnog ureda i autobusnog kolodvora Čakovec, Damir Tkalec pozdravio je nastavak provođenja ove mjere, zahvalivši pritom Županiji na ukazanom im povjerenju. Napomenuo je i kako je od početka provođenja projekta, odnosno od 1. svibnja zabilježen porast prodaje karata od 34 do 35 posto u odnosu na svibanj, što svakako pokazuje da je projekt, kako je rekao, isplativ i koristan za sve.

www.sjever.hr
29.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.