Now Reading:
Križevčanin kažnjen s 753 kune jer je ljudima u redu za cijepljenje vikao da će umrijeti i da je korona laž
Full Article 2 minutes read

Križevčanin kažnjen s 753 kune jer je ljudima u redu za cijepljenje vikao da će umrijeti i da je korona laž

Općinski sud u Bjelovaru kaznio je Križevčanina Damira K. sa 753,45 kuna novčane kazne jer je u Potočkoj ulici u Križevcima narušavao javni red i mir na naročito drzak način.

Naime, kako piše Večernji list, ispred sportske dvorane u kojoj se održavalo cijepljenje protiv Covida-19 vrijeđao je, omalovažavao i uznemiravao građane koji su čekali u redu za cijepljenje. Vikao je: “Korona je laž, cjepivo je laž, svi ćete umrijeti za tri godine, mlade cure ne budu nikad rodile, djeca će umirati”.

Svjedokinja je ispričala da su suprug i ona došli po drugu dozu cjepiva jer oboje spadaju u rizičnu skupinu, a nedugo prije toga upravo od te bolesti preminuo joj je otac, a cijela najuža obitelj je bila oboljela i hospitalizirana, uz višemjesečno liječenje. Zbog svega toga posebno ju je, kazala je, uznemirilo i povrijedilo ponašanje muškarca koji je ispred dvorane s tabletom neovlašteno snimao ljude koji su čekali u redu za cijepljenje. Odmah je, svjedočila je, shvatila da se radi o tzv. “antivakseru”, koji ih je sve vrijeđao i omalovažavao govoreći im da su pokusni kunići, da će biti čipirani, da će svi umrijeti jer je cjepivo laž, piše Večernji list.

Suprug svjedokinje koji boluje od PTSP-a nazvao je policiju.Sud ponašanje osuđenika ne smatra samo posebno drskim i nepristojnim, već i ponašanjem suprotnom zdravom razumu.

Foto: ilustracija

www.sjever.hr / www.večernji.hr
29.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.