Now Reading:
HDZ: Načelnik Solar vodi Općinu Jalžabet prema bankrotu!!! Nepotrebno zaduženje od 19 milijuna kuna vraćat će generacije mještana općine!!!
Full Article 3 minutes read

HDZ: Načelnik Solar vodi Općinu Jalžabet prema bankrotu!!! Nepotrebno zaduženje od 19 milijuna kuna vraćat će generacije mještana općine!!!

-Dok su druge općine i gradovi svojim mještanima za iduću godinu osigurali razvojne proračune i projekte koji će poboljšati njihove standarde života Općina Jalžabet i načelnik iz redova Reformista mještanima općine kao božićni poklon pripremio je nepotrebno kreditno zaduženje od 19 milijuna kuna i mogući bankrot općine, stoji u priopćenju HDZ-a Varaždinske županije koje prenosimo u cijelosti.

“-Upravo zbog ovakvih katastrofalnih odluka vijećnici HDZ-a nisu podržali niti posljednji rebalans ovogodišnjeg proračuna, niti proračun za 2023. godinu. U samo nešto više od godine dana razročeno je i potrošeno 4,3 milijuna kuna koje je na računu ostavila prethodna općinska vlast. Osim toga ova je vlast po znatno nižoj cijeni prodavala zemljišta. I sve je to premalo ovoj političkoj garnituri zbog čega su donijeli odluku o zaduženju koje će u narednom razdoblju predstavljati izuzetno veliki uteg i opasnost za općinu kojoj objektivno prijeti i mogući bankrot – poručili su vijećnici HDZ-a Općinskog vijeća ističući da je ovo po prvi puta da se Općina zadužuje i to za iznos od čak 19 milijuna kuna što vladajući opravdavaju dogradnjom vrtića i rekonstrukcijom nerazvrstanih prometnica, ali bez ikakvih planova, dokumentacije i projekata.

-U ovo izazovno vrijeme visoke inflacije te enormnih cijena energenata treba napraviti sve kako bi se pomoglo kako građanima tako i izloženim proizvodnim sektorima. Umjesto toga načelnik je u proračunu prepolovio sredstva za poljoprivrednike. Još gore su prošli poduzetnici i obrtnici, budući da za njih u proračunu načelnik nije osigurao niti jednu kunu. S druge strane u izgradnju paintball igrališta i obnovu postojećih teniskih terena utrošit će se više od 1,5 milijuna kuna. Također, iako nema novaca za poduzetnike načelnik će dobar dio sredstava potrošiti odnosno dati PR agencijama za svoju samopromociju – ističu vijećnici HDZ-a oštro se protiveći ovakvom rasipničkom ponašanju aktualne izvršne vlasti u Općini.

-Ovakvo bezglavo i neodgovorno trošenje novaca poreznih obveznika i naših sumještana te enormno zaduženje od 19 milijuna kuna dovest će Općinu u stanje kolapsa i na rub bankrota – upozoravaju u HDZ-u koji su sve ove činjenice pokušali objasniti i načelniku na posljednjoj sjednici Vijeća, ali nažalost bez uspjeha. Ovako loše odluke jedini je izgleda prepoznao predsjednik Općinskog vijeća iz SDP-a koji nije podržao proračun, ali ostali članovi njegove stranke stali su uz reformističkog načelnika koji Općinu Jalžabet vodi u bankrot.

Na kraju se postavlja pitanje tko ima pravo zadužiti općinu za ovako veliki iznos? Tko ima pravo dovesti općinu na rub bankrota te na posljetku tko ima pravo zadužiti nekoliko budućih generacija mještana općine Jalžabet da vraćaju dugove nesposobne aktualne vlasti u Općini dok je s druge strane jedini gotov projekt izgradnje stanova za mlade obustavljen.”

www.sjever.hr
27.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.