Now Reading:
Gužve na zagrebačkim hitnim prijemima, ovog vikenda u Klaićevoj oboren rekord
Full Article 2 minutes read

Gužve na zagrebačkim hitnim prijemima, ovog vikenda u Klaićevoj oboren rekord

Jutros su zabilježene velike gužve na hitnim prijemima u zagrebačkim bolnicama, poput Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, Zarazne klinike te Rebra, a primijećeni su i veći redovi pred ljekarnama u Zagrebu. 

Kako je portal Index doznao od čitatelja, neki su s djecom prvo otišli na Rebro, ali je tamo bila velika gužva, pa su onda došli u Klaićevu, gdje ih je također dočekala poprilična gužva. Bilo je u Klaićevoj i ukrajinskih obitelji s djecom.

Index se upitima obratio ovim zdravstvenim ustavama. Iz Klaićeve su im rekli da su imali “apsolutno rekordan broj hitnih pedijatrijskih pacijenata” te da su tijekom jučerašnjeg dana samo u pedijatrijskom dijelu Hitnog prijema bila 172 pacijenta, zbog čega su aktivirali četiri hitne pedijatrijske ambulante koje su kontinuirano radile.
“Najveći broj djece na Hitnom prijemu bio je zbog virusnih respiratornih infekcija (influenca, Respiratorni sinicijski virus – RSV, covid-19), zatim virusnih gastroenteritisa, ali i drugih stanja. Ovih dana tradicionalno bilježimo veći broj hitnih pacijenata, djece roditelja koji su tijekom blagdana na odmoru u RH, zaposleni u inozemstvu”, objasnili su iz bolnice.

Od Grada Zagreba Index neslužbeno doznaje da im je Hrvatski zavod za javno zdravstvo dostavio podatke o tome kako je u Zagrebu od petka bilo 800 zaraženih uz 100 novozaraženih dnevno. Navodno je većina slučajeva covida-19 blaga, no ima puno zaraženih gripom, a malo cijepljenih protiv gripe. Haraju i razne druge viroze.
Iz KBC-a Zagreb odnosno Rebra kažu da su tijekom prethodnih dana zabilježili povećan broj pacijenata u Hitnom prijemu, što je dovelo do duljih vremena čekanja od uobičajenih.

sjever.hr/index.hr
27.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.