Now Reading:
MORH potvrdio: Pijani napadač na Djeda Mraza višestruko je nagrađivani vojnik, a već je i ranije bio pod stegovnom mjerom
Full Article 2 minutes read

MORH potvrdio: Pijani napadač na Djeda Mraza višestruko je nagrađivani vojnik, a već je i ranije bio pod stegovnom mjerom

Oglasila se policija koja u priopćenju navodi da je dojavu o tučnjavi na Badnjak u Slavonskom Brodu dobila od više osoba oko 15:15. sati, prenosi dnevnik.hr

Na mjesto događaja su odmah upućeni policajci, koji su potvrdili istinitost dojave, te su zatekli 21-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila, vrijeđao policijske službenike, zbog čega je uhićen uz uporabu sredstava prisile – javlja policija.

Protiv 21-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Dodaju da nad njim “slijedi daljnje kriminalističko istraživanje vezano za kazneno djelo Sudjelovanje u tučnjavi”.

U Opću bolnicu u Slavonskom Brodu javio se drugi 21-godišnjak koji je sudionik tučnjave, kod kojeg je konstatirana teška tjelesna ozljeda, te je nakon liječničke pomoći pušten kući.

-U vezi teške tjelesne ozljede 21-godišnjaka, policijski službenici su priveli 24-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda te nad njim traje kriminalističko istraživanje. Policijski službenici su operativni radom došli do saznanja i priveli više osoba u dobi od 20, 23, 20 i 22 godine, nad kojima traje kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Sudjelovanje u tučnjavi. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti na nastali događaj, te podnošenja odgovarajućih prijava – priopćili su iz policije.

Kako je neslužbeno doznao 035portal, vidno alkoloholizirani mladići izazvali su verbalni sukob ispred lokala, a sve je završilo tučnjavom. Mladića odjevenog u kostim Djeda Božićnjaka nogom je u glavu udarila djelatna vojna osoba.

Za Dnevnik Nove TV su potvrdili kako je uhićeni ranije bio pod stegovnom mjerom. 

-Prema podacima Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH vojniku za kojeg pitate izrečena je stegovna kazna i mjera 2021. godine. Također prema podacima dobivenim iz Kabineta načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH od 2018. do danas navedeni vojnik četiri je puta dobio nagradni dopust.

Riječ je o djelatnoj vojnoj osobi i takvo ponašanje sukladno Zakonu o službi u Oružanim snagama RH predstavlja kršenje vojne stege. Stegovni postupak je u nadležnosti Oružanih snaga RH i protiv navedene osobe provest će se sve radnje u skladu sa Zakonom o službi u Oružanim snagama RH vezane uz stegovni postupak i njegov daljnji status u službi. Kazneni postupak je u nadležnosti tijela s kojima surađuje Vojna policija – priopćio je MORH. 

Foto: screenshoot SB Online/dnevnik.hr

sjever.hr/dnevnik.hr
26.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.