Now Reading:
BLAGDANI S NAJPOTREBITIJIMA Stričak i Marković posluživali obroke u Pučkoj kuhinji, najavili i dodatna sredstva za njezin rad
Full Article 2 minutes read

BLAGDANI S NAJPOTREBITIJIMA Stričak i Marković posluživali obroke u Pučkoj kuhinji, najavili i dodatna sredstva za njezin rad

Pučka kuhinja Caritasa varaždinske biskupije tradicionalno na Badnjak uz redoviti obrok korisnicima priprema i pakete koje nose svojim kućama za božićni ručak u svojim domovima. Simbolično im se na Badnjak u blagovanju ručka i podjele paketa pridružuju varaždinski biskup Bože Radoš s ravnateljem Caritasa Antom Šolom, te predstavnicima županijskih i gradskih vlasti, županom Anđelkom Stričakom, njegovom zamjenicom Silvijom Zagorec te zamjenikom gradonačelnika Miroslavom Markovićem.

-Kao što svakodnevno spremamo jelo za svoje ukućane tako to želimo i ovdje jer držimo da su oni dio naše obitelji i moramo o njima brinuti – rekao je biskup zahvalivši svima koji se uključuju u ovaj lanac pomoći i podrške, od županijskih i gradskih vlasti, donatora, trgovačkih lanaca, tvrtki, volontera koji svakodnevno i neprestano ovdje daruju svoje vrijeme, ruke i srce.

Uoči velikih blagdana ovoj simboličnoj podjeli ručka uvijek se pridružuju i predstavnici udruge Bedem ljubavi koji daruju korisnike Pučke kuhinje.

-Svjesni smo izazovnih vremena u kojima živimo koja kod djela naših građana izazivaju neizvjesnost i nesigurnost, a kod pojedinih i teže životne situacije. Raduje me da zahvaljujući ovako organiziranoj pomoći Crkve, Županije, Grada, udruga i volontera možemo sustavno pomagati našim najugroženijim građanima – rekao je župan Stričak spomenuvši kako Županija godišnje pomaže Pučku kuhinju sa sto tisuća kuna, pedeset tisuća kuna usmjerava prema Socijalnoj samoposluzi Varaždin, a ti će se iznosi, ako bude prilike, početkom iduće godine i povećati.

Zamjenik gradonačelnika Marković zahvalio je svim volonterima, ljudima koji rade u Pučkoj kuhinji Varaždinske biskupije, Varaždinskoj biskupiji koja je osigurala ovaj prostor te koja redovito i svakodnevno brine o financijski i socijalno ugroženim građanima.

-Grad pomaže financijskim sredstvima, nastavit će to činiti i ubuduće, u novom proračunu predviđeno je i povećanje sredstava za Pučku kuhinju koja bi iznosila oko pedeset tisuća eura, a i sada prije Nove godine bit će još neka sredstva usmjerena prema Pučkoj kuhinji kako bi korisnici bili ne samo zbrinuti obrokom već da osjete našu brigu i pažnju te im želim da sljedeće godine ne budu korisnici Pučke kuhinje nego da uspiju osigurati vlastitu egzistenciju – poručio je Marković.

www.sjever.hr / varazdinska-biskupija.hr
26.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.