Now Reading:
Bijeli Božić ostaje samo san: bit će oblačno s temperaturama i do visokih 17 stupnjeva
Full Article 2 minutes read

Bijeli Božić ostaje samo san: bit će oblačno s temperaturama i do visokih 17 stupnjeva

Prema prognozi DHMZ-a, Božić će biti uglavnom oblačan, ali suh, a temperature idu i do visokih 17 stupnjeva.

I dok će na južnom i na dijelu srednjeg Jadrana biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima će krajevima prevladavati umjereno i pretežno oblačno vrijeme, ponajprije na kopnu s mjestimičnom maglom.

Malo kiše moguće je ponegdje u gorju, na sjevernom Jadranu i na sjeveru Dalmacije. Vjetar većinom slab, u višem gorju umjeren jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura kretat će se većinom između 2 i 6, na Jadranu od 7 do 12 °C. Najviša dnevna temperatura bit će između 9 i 13, na Jadranu od 12 do 17 °C.

Na južnom Jadranu i u dijelu dana na istoku zemlje, biometeorološke prilike će biti najpovoljnije. U središnjoj Hrvatskoj će uglavnom dulje zadržavanje magle i niske naoblake, a na sjevernom Jadranu, osobito na širem riječkom području, Lici i Gorskom kotaru i kiša, uzrokovati lošije raspoloženje i razdražljivost kod mnogih ljudi. Pojačane tegobe bi i dalje mogli osjećati kronični bolesnici od plućnih i krvožilnih bolesti te reumatičari. Svima se preporuča više odmora i sna tijekom ovog, za mnoge, neradnog dana.

www.sjever.hr / DHMZ
25.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.