Now Reading:
Tužitelji traže veću kaznu za mladića – Vozio Međimurjem 153 km/h i izazvao sudar u kojem je jedna osoba smrtno stradala, a druga teško ozlijeđena
Full Article 2 minutes read

Tužitelji traže veću kaznu za mladića – Vozio Međimurjem 153 km/h i izazvao sudar u kojem je jedna osoba smrtno stradala, a druga teško ozlijeđena

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu na nepravomoćnu presudu od četiri godine zatvora zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim ishodom.

Kako piše Jutarnji list, riječ je o nesreći od 30. lipnja 2021. na cesti kod mjesta Donji Mihaljevec u Međimurskoj županiji koju je skrivio 22-godišnjak vozeći auto brzinom većom od 153 km/h. U kobno je vrijeme, prema optužnici, pretjecao kolonu vozila u nepreglednom desnom zavoju te prešao na lijevu prometnu traku u trenutku kada je iz suprotnog smjera naišlo vozilo kojim je upravljao 40-godišnjak pravilno svojom desnom prometnom trakom.

– Došlo je do sudara u kojem je suputnik u okrivljenikovom vozilu zadobio teške ozljede, dok je vozač vozila, koje je nailazilo iz suprotnog smjera, preminuo na mjestu nesreće. Okrivljeniku je izrečena kazna zatvora u trajanju od četiri godine i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od šest godina. Državno odvjetništvo smatra da je izrečena kazna zatvora preblaga s obzirom na utvrđene otegotne okolnosti za okrivljenika u vidu drastičnog kršenja više prometnih propisa, odnosno vrlo velike brzine vožnje i pretjecanja kolone vozila u nepreglednom zavoju, kao i činjenice da je smrtno stradala osoba koja je pravilno upravljala vozilom i ničime nije doprinijela prometnoj nesreći te da je još jedna osoba teško ozlijeđena – zaključuju varaždinski tužitelji, a prenosi Jutarnji list.

www.sjever.hr / www.jutarnji.hr
24.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.