Now Reading:
Humanost i solidarnost na djelu: 478 koprivničkih učenika slabijeg imovinskog stanja uoči blagdana dobilo nove tenisice!
Full Article 2 minutes read

Humanost i solidarnost na djelu: 478 koprivničkih učenika slabijeg imovinskog stanja uoči blagdana dobilo nove tenisice!

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica je tijekom jubilarne 50. akcije Solidarnost na djelu, koja je u listopadu ove godine provedena u Koprivnici i 11 općina, ukupno prikupilo preko 87 tisuća kuna čime je za djecu školskog uzrasta slabijeg imovinskog stanja kupljena sportska obuća.

Od ukupno prikupljenih sredstava namireni su troškovi provođenja akcije te je uplaćeno pet posto u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa. Preostali novac je utrošen za kupnju 478 pari tenisica, koje su plaćene 82.694 kuna. Tako je 478 učenika slabijeg materijalnog stanja iz ukupno 18 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina dobilo nove tenisice.

Predstavnici škola preuzeli su tenisice u prostorijama GDCK Koprivnica te ih podijelili svojim učenicima uoči odlaska na zimske praznike. Ujedno su svim školama, kao i voditeljima podmlatka Crvenog križa, uručene zahvalnice za sudjelovanju u 50. akciji Solidarnost na djelu.

-Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su i ove godine iskazali svoju solidarnost i na taj način pomogli našim najmlađima u socijalnoj potrebi. Zahvaljujemo svima koji su bili uključeni u akciju te na taj način još jednom iskazali svoju humanost i veliko srce – poručuju iz koprivničkog Crvenog križa.

www.sjever.hr / hck-koprivnica.hr
24.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.