Now Reading:
Zimi ni traga, temperature iznadprosječne. Hoće li se situacija promijeniti za Božić?
Full Article 2 minutes read

Zimi ni traga, temperature iznadprosječne. Hoće li se situacija promijeniti za Božić?

Zima je kalendarski počela, ali samo kalendarski! Ni traga pahuljama, a kamoli nanosima snijega, nema temperatura ispod nule, smrzavice.

Svi mi koji već niz godina čekamo taj bijelo Božić nikako da ga i dočekamo, a ono što nas je ovoga puta snašlo nikako ne sluti na dobro, pogotovo ne za meteoropate.

U DHMZ-u predviđaju da će danas biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Oblačnije na sjevernom Jadranu te u gorju gdje povremeno može pasti i malo kiše. Ujutro na kopnu mjestimice magla.
Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, u Dalmaciji jugo.

Najniža temperatura zraka od 3 do 7, na moru između 7 i 11 °C. Najviša dnevna većinom od 11 do 16 °C.

Biometeorološka prognoza za petak

Istok Hrvatske bit će biometeorološki najpovoljniji. U ostalim područjima će biti razmjerno nepovoljno do nepovoljno zbog duljeg zadržavanja niske naoblake, povremene kiše, te uglavnom krajem dana juga na srednjem i južnom Jadranu i južine u unutrašnjosti.

I dalje će to biti najnepovoljnije prilike za reumatičare i plućne bolesnike kojima se mogu nastaviti pojačavati tegobe, a njima i meteoropatima i dalje je moguće kvarenje raspoloženja, slabljenje koncentracije te razdražljivost i nesanica.

Vrijeme za vikend

U subotu i nedjelju bit će promjenljivo, u unutrašnjosti i pretežno oblačno ujutro ponegdje uz mogućnost magle. Ponegdje može pasti i malo kiše i to uglavnom na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak.

Na žalost mnogih, posebno meteoropata, ovog će vikenda biti iznadprosječno toplo.

sjever.hr/,eteo.hr
23.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.