Now Reading:
Marta Markač i čakovečka Gimnazija Josipa Slavenskog najvolonteri su Međimurja u 2022. godini
Full Article 2 minutes read

Marta Markač i čakovečka Gimnazija Josipa Slavenskog najvolonteri su Međimurja u 2022. godini

Završavajući godinu na najljepši mogući način, pokazujući humanost i plemenitost u sklopu Sajma dobrote u čakovečkoj Gimnaziji Josipa Slavenskog u sklopu humanitarne manifestacije Sajma dobrote održana je dodjela Županijske nagrade za najvolontere odnosno najvolontersku organizaciju u 2022. godini.

Nagrada je to koju je Međimurska županija uvela povodom obilježavanja Europske godine volontiranja 2011. kako bi pružila priznanje volonterima i potaknula ostale na uključivanje u volonterske aktivnosti. Titula najvolontera za 2022. godinu pripala je Marti Markač, volonterki u Prihvatno tranzitnom centru za prihvat izbjeglih osoba, dok je pak kao najbolja volonterska organizacija proglašena Gimnazija Josipa Slavenskog Čakovec.

Nagrade najvolonterima dodijelio je međimurski župan Matija Posavec čestitavši im pritom i zahvalivši im na njihovom nesebičnom trudu i radu. Župan je kazao kako je Gimnazija zaslužila titulu najvolonterske organizacije, naime kako je rekao, učenici i djelatnici organizirali su niz aktivnosti i djelatnosti tijekom ove godine. Dodao je i kako je nagrada za najvolontera godine otišla u prave ruke.

– Gospođa Marta Markač tijekom cijele je ove godine organizirala prihvatni centar na graničnom prijelazu Goričan za izbjeglice koje su dolazile iz Ukrajine. Brinula je da svakome od njih osigura topli obrok, smještaj i prevoditelja te sve ono što im je bilo potrebno u prvih 24 do 48 sati dok se nisu snašli kako bi mogli ići na druga odredišta – rekao je Posavec.

Dodao je i kako će prijelazno srce dobiti organizacija i pojedinac te da se nada da će i iduća godina donijeti niz želja za volontiranjem.

Najvolonterka Marta Markač naglasila je kako je ogromna čast primiti ovakvu nagradu i kako će i dalje volontirati.

Helena Zečar Lajtman, profesorica sociologije i filozofije u Gimnaziji Čakovec, ujedno i koordinatorica volontera kazala je kako su se prijavili na brojne volonterske akcije i izvan škole i učenici su od veljače do kraja ove godine uspjeli prikupiti preko 600 sati volonterskog rada.

– Ova je nagrada zasluga je svih njih, a ujedno nam je i poticaj da se i dalje uključujemo u volonterske akcije – rekla je Zečar Lajtman.

jmiklauzic / www.sjever.hr
23.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.