Now Reading:
Koprivničko – križevačka županija bilježi sve bolje rezultate u turizmu – Tijekom ove godine čak 20 tisuća posjetitelja i 44 tisuća noćenja
Full Article 2 minutes read

Koprivničko – križevačka županija bilježi sve bolje rezultate u turizmu – Tijekom ove godine čak 20 tisuća posjetitelja i 44 tisuća noćenja

U prostorijama Županijske uprave danas je održana 15. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije koju je vodio koprivničko – križevački župan, ujedno i predsjednik TZ KKŽ Darko Koren.

Članovi Vijeća jednoglasno su usvojili Prijedloga Izmjena i dopuna Programa rada Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije za 2022. godinu te Prijedlog Programa rada Turističke zajednice KKŽ za 2023. godinu.

Kako je naglasila pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev, turistička djelatnost na području naše županije dobro se razvija čemu svjedoče i sve bolje brojke – ponajviše u broju turističkih proizvoda i ponude koja je na raspolaganju posjetiteljima, ali i povećanja broja dolazaka (pet tisuća dolazaka više nego prošle godine) i noćenja (deset tisuća noćenja više nego prošle godine), pa ja tako na području županije tijekom ove godine zabilježeno gotovo 20 tisuća posjetitelja i 44 tisuća noćenja.

Posebno veseli i povećanje smještajnih kapaciteta za 100 ležajeva, istaknula je Sočev, čemu su doprinijele i financijske potpore za razvoj smještaja u privatnom sektoru koje je osigurala TZ KKŽ te činjenica da je KKŽ prerasla iz jednodnevne u višednevnu turističku destinaciju.

U novoj godini će se snažno krenuti s unaprjeđenjem postojećih i razvojem novih turističkih proizvoda, daljnjim ulaganjima u turističku infrastrukturu, edukacije, potpore i druge mjere koje daju dobre rezultate i pomažu u turističkom razvoju svih područja naše županije, zaključili su članovi Vijeća na kraju sjednice.

www.sjever.hr
23.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.