Now Reading:
Dječji vrtić Konjščina slavi 60. rođendan – Svečanom priredbom obilježen veliki jubilej
Full Article 3 minutes read

Dječji vrtić Konjščina slavi 60. rođendan – Svečanom priredbom obilježen veliki jubilej

U Kulturno i turističko – informativnom centru održana je svečana priredba povodom 60-te godišnjice Dječjeg vrtića Konjščina. Ovaj veliki rođendan obilježen je pjesmom, plesom i recitacijama polzanika dječjeg vrtića.

Naime, povodom 60. rođendana Dječjeg vrtića održane su razne aktivnosti, od dana otvorenih vrata, skupljanja igračaka i izložbe slika, a izdana i prigodna brošura.

Ravnateljica DV Konjščina Marina Benjak-Bregeš uvodnim je govorom istaknula važnost vrtića u Konjščini jer je bio jedan od prvih dječjih vrtića koji su djelovali u Hrvatskom zagorju i navela da su prvi prostori bili vrlo skromni, opremljeni samo sa osnovnom opremom gdje je radila jedna odgojiteljica. Protekom vremena, zbog sve veće potrebe za organiziranim odgojno – obrazovnim radom prostori vrtića su se mijenjali, broj skupina se povećavao, a tako i djelatnika.

Opisala je i današnje stanje pa tako danas u Pionirskoj ulici broj 2. djeluje 5 skupina u kojima boravi 99-ero djece te je trenutno zaposleno 23 djelatnika. Istaknula je da su se kroz sve ove godine susretali s raznim zahtjevima i poteškoćama, no uvijek se pronašlo neko rješenje i vrtić je i sada tu.

Općinska načelnica Anita Krok istaknula je da se u 60 godina vrtića mnogo toga promijenilo, od lokacije , poboljšanja uvjeta i standarda, unapređenja metoda rada, ali ono što se nije promijenilo je ljubav i požrtvovnost djelatnika prema djeci i profesionalnost prema roditeljima.

Općina Konjščina kao osnivač Dječjeg vrtića i dalje radi na povećanju prostornih kapaciteta, poboljšanju uvjeta rada i povećanju standarda kako bi mališani imali čim bolje uvjete u svojoj prvoj zajednici izvan obitelji. Načelnica je istaknula da predškolski odgoj osim odgojno – obrazovne uloge koju ima za tamošnje mališane ima i veliku ulogu za roditelje kojima je time omogućeno usklađivanje privatnih i profesionalnih obaveza. Upravo daljnje ulaganje u usluge i standard predškolskog odgoja smatra najvećom i najvažnijom demografskom mjerom Općine.

– Razvitak sigurno ne bi bio moguć bez vrijednih djelatnica i djelatnika našeg dječjeg vrtića, djece koji su polazili ili polaze naš vrtić i njihovih roditelja te im se zahvaljujem na tome – rekla je načelnica Krok.

Na obilježavanju velikog rođendana DV Konjščina bila je i viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje Andreja Silić koja je pohvalila pozitivnu suradnju sa djelatnicima te da će i dalje biti na raspolaganju kako bi odgojno – obrazovni rad bio na najvišem nivou.

Priredbi je prisustvovala i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek koja je pohvalila dugogodišnji rad dječjeg vrtića, istaknula ulogu predškolskog odgoja te da KZŽ brine za sve svoje vrtiće i stoji na raspolaganju za dalje i na kraju uručila zahvalnicu KZŽ DV Konjščina za dugogodišnji rad.

Priredbu su uveličali mnogi roditelji i obitelji polaznika vrtića, ali i bivši polaznici vrtića od kojih se moglo čuti kako je to nekad bilo u DV Konjščina.

www.sjever.hr
23.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.