Now Reading:
Još uvijek niste dobili naručeni paket? Iz Hrvatske pošte imaju objašnjenje
Full Article 2 minutes read

Još uvijek niste dobili naručeni paket? Iz Hrvatske pošte imaju objašnjenje

Ukoliko ste prethodnih dana naručivali nešto putem interneta ili očekujete paket od nekog, a on još uvijek nije došao, iz Hrvatske pošte imaju objašnjenje za to. Naime, u odnosu na prosinac prošle godine, dnevnih je pošiljki čak 40.000 više, a na dan se zaprimi i do 100.000 paketa, prenosi Poslovni.hr.

Kroz centar u Velikoj Gorici prolaze gotovo svi poslani paketi, a većinom ih obrađuje stroj. Kamere detektiraju na koju adresu trebaju stići pošiljke.

– Stroj može u sat vremena sortirati 15 tisuća paketa i to onih najmanjih od 100 g pa do najvećih od 30 kg. Sortirnica radi u tri smjene. Pogon je u radu od 0 do 24 i iz tog razloga uspijevamo sve ono što dođe taj dan i iznijeti. Kada ne bismo na taj način radili ne bismo imali više mjesta za pošiljke – rekao je Krešimir Domjančić, voditelj odjela za odnose s javnošću Hrvatske pošte, a prenosi Poslovni.hr.

Također, iz Hrvatske pošte ističu da se radi o manjem postotku pošiljaka koje kasne te da to nije samo problem Hrvatske pošte, nego cijeli logistički lanac tijekom prosinca zbog povećanih količina primjećuje poteškoće pa može biti kašnjenja i kod samog dobavljača i kod otpreme iz trgovine i u Hrvatskoj pošti.

www.sjever.hr / www.poslovni.hr
22.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.