Now Reading:
Dječaka sa sindromom Down na vrtićkoj božićnoj priredbi maknuli s pozornice?!
Full Article 2 minutes read

Dječaka sa sindromom Down na vrtićkoj božićnoj priredbi maknuli s pozornice?!

Kako prenosi N1, društvenim mrežama kruži snimka dječaka sa sindromom Down koji sjedi u vrtiću u Širokom Brijegu dok njegovi prijatelji izvode božićnu priredbu, a njegova majka tvrdi da ga je odgojiteljica za vrijeme priredbe maknula s pozornice.

Na društvenim je mrežama objavila snimku i napisala kako druga djeca pjevaju, dok njezin sin na klupi čeka da sve završi.

– Kojim povodom on nije mogao na binu i zašto je skinut s iste? Kada sam pitala ravnateljicu zašto on nije sudjelovao, rekla je: “Gospođo, ako vam se ne sviđa, ima još 10 vrtića, idite slobodno!” Mi idemo naravno, ali nećemo šutjeti i staviti sve pod tepih, to ne zaslužuje nitko, a najmanje dijete od 5 godina – napisala je majka.

Iz dječjeg vrtića pak tvrde kako je sve pogrešno shvaćeno te da u njihovim reakcijama nije bilo loše namjere. Za portal Jabuka.tv ravnateljica vrtića ispričala je kako se dječak više puta penjao na pozornicu i sudjelovao u priredbi, a teta ga je sklonila s pozornice kada je njegova sestra trebala početi s recitacijom kako ne bi pao te ga je držala u naručju.

– Također, vidjela sam snimku na kojoj dječak sjedi obučen u garderobi te bih istaknula da on nije izdvojen s priredbe, nego ga je majka odvela – tvrdi ravnateljica i dodaje kako je nakon priredbe došla do majke dječaka da provjeri o čemu se radi, a ona je, kaže, emotivno reagirala i rekla da će ispisati djecu iz vrtića.

– Rekla sam joj da za to nema potrebe te da djeca slobodno mogu ići u naš vrtić. Ona je nakon toga opet rekla da će ih ispisati, a onda sam ja rekla: “Roditelji imaju pravo birati za svoju djecu ono što je najbolje, i hvala Bogu da imamo deset vrtića u Širokom Brijegu tako da svaki roditelj može upisati svoje dijete gdje smatra da će mu biti bolje – rekla je ravnateljica.

www.sjever.hr / n1
22.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.