Now Reading:
BBŽ Dobar odaziv za isplatu subvencija liječnicima i medicinskom osoblju – na potpisivanje ugovora stigla i majka s bebom
Full Article 3 minutes read

BBŽ Dobar odaziv za isplatu subvencija liječnicima i medicinskom osoblju – na potpisivanje ugovora stigla i majka s bebom

Novih 25 liječnika i medicinskih djelatnika s područja Bjelovarsko-bilogorske županije ostvarilo je pravo na županijske mjere pomoći. Ugovore su potpisali sa županom Markom Marušićem.

-Kako bi zadržala liječnike, Županija subvencionira kamatu na stamene kredite do iznosa od 20.000 kuna godišnje, subvencionira trošak podstanarstva do 2.000 kn bruto mjesečno, a medicinskom osoblju subvencionira stručno usavršavanje do 50 posto ukupne cijene – istaknuo je župan i dodao kako su u ovoj godini pozitivno riješena 42 zahtjeva za subvencijom za što je iz proračuna isplaćeno 1,167 milijuna kuna.

Župan je iznimno zadovoljan što je čak 28 liječnika u ovoj godini zaposleno u zdravstvenim ustanovama kojima je Županija osnivač i što su neki od njih stigli u male sredine gdje ih nije bilo i po 7 godina. Podatak je to, rekao je, prema kojem je BBŽ primjer i na razini Hrvatske.

Među liječnicima koji su dobili subvenciju je i dr. Katarina Kučak. Rodom je iz Zagorja, a već dva mjeseca radi u Zavodu za hitnu medicinu, ispostavi Daruvar.

-Jedan od kriterija koji me naveo da se prijavim na zaposlenje u ovoj županiji je bio baš to što se nudi subvencija za podstanarstvo, što je u ovoj teškoj financijskoj situaciji svakako pomoć i za mlade liječnike i ostale djelatnike. Zahvaljujem Županiji na ovoj prilici i mogućnosti – istaknula je dr. Kučak.

Tomislav Banić glavni je fizioterapeut u Daruvarskim toplicama. Subvenciju će primati za troškove izobrazbe.
-Želio bih zahvaliti na subvenciji. Nas nekoliko iz Daruvarskih toplica smo izvanredni studenti diplomskog studija fizioterapije na Sveučilištu u Osijeku i ove subvencije pomažu nam prilikom otplaćivanja školovanja i povećava zadovoljstvo rada u ovoj županiji – kazao je Banić.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, demografiju i mlade Andrea Bengez podsjetila je da je na posljednjoj sjednici Županijske skupštine promijenjen Pravilnik za dodjelu subvencija. Ubuduće subvenciju za sufinanciranje kamate na stambene kredite neće npr. dobiti liječnik čiji bračni drug ili partner ima nekretninu u svom vlasništvu na području Županije, niti će se sufinancirati troškovi podstanarstva ako podnositelj zahtjeva živi u kući svojih roditelja.

Također, stručno usavršavanje će ubuduće morati biti vezano uz djelatnost u kojoj podnositelj zahtjeva radi odnosno morat će postojati potreba za tim usavršavanjem sukladno godišnjem planu stručnog usavršavanja zdravstvene ustanove u kojoj radi.
Zanimljivost s potpisivanja je činjenica da je jedna liječnica došla s kćerkicom starom svega nekoliko mjeseci koju je župan pridržao dok je majka potpisivala ugovor.

sjever.hr/bbz.hr
20.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.