Now Reading:
Mladi Nijemac Hrvatici ukrao torbicu pa se odvezao njenim Audijem Q3 i ‘popeglao’ joj karticu – šteta se mjeri u stotinama tisuća kuna!!!
Full Article 2 minutes read

Mladi Nijemac Hrvatici ukrao torbicu pa se odvezao njenim Audijem Q3 i ‘popeglao’ joj karticu – šteta se mjeri u stotinama tisuća kuna!!!

Zagrebačka policija ulovila je lopova koji je u jednoj obrazovnoj ustanovi ukrao žensku torbicu s dokumentima, a potom šopingirao koristeći bankovnu karticu žrtve, pritom se vozeći Audijem Q3 kojeg se domogao koristeći ukradeni originalni ključ, prenosi Jutarnji.hr

Kako je izvijestila PU zagrebačka, policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad privedenim 21-godišnjim državljaninom Republike Njemačke zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela i to dva kaznena djela krađe, produljenog kaznenog djela računalne prijevare, računalne prijevare u pokušaju te jednog kaznenog djela teške krađe u pokušaju.

-Sumnja se da je polovicom prosinca 2022. godine s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi došao u obrazovnu ustanovu u Borongajskoj cesti, a zatim otuđio odloženu žensku torbicu s osobnim dokumentima, karticama, novcem kao i ključem osobnog automobila.

Po otuđenju torbice, osumnjičeni je s onim istim ciljem prisvajanja tuđih stvari i ostvarivanja korist, otišao na parking obrazovne ustanove gdje je s ranije otuđenim ključem otuđio osobni automobil marke Audi Q3 pulskih registarskih oznaka.

Nekoliko sati kasnije, osumnjičeni je s otuđenom bankovnom karticom u nekoliko navrata kupovao proizvode u trgovinama nedaleko od Zagreba, dok u jednoj kupnji nije uspio zbog nedostatka novčanih sredstava na računu – priopćila je policija napominjući da to nije bilo prvo protupravno i kažnjivo ponašanje osumnjičenog.

Postoji osnovana sumnja, dodaju, da je krajem listopada ove godine, također u želji ostvarivanja protupravne imovinske koristi, došao do ugostiteljskog objekta u Ulici Frana Pokornog gdje je uporabom alata nasilno pokušao otvoriti vrata objekta ali je odustao i pobjegao ništa ne otuđivši.
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 385 tisuća kuna.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz posebno izvješće predan pritvorskom nadzorniku, dok je otuđeni automobil vraćen vlasniku.

sjever.hr/jutarnji.hr
17.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.