Now Reading:
FOTOGALERIJA Raskoš, elegancija i blagdanski duh u varaždinskom HNK: premijerno izveden „Orašar”, dramsko-baletni spektakl
Full Article 1 minutes read

FOTOGALERIJA Raskoš, elegancija i blagdanski duh u varaždinskom HNK: premijerno izveden „Orašar”, dramsko-baletni spektakl

Na Velikoj sceni HNK u Varaždinu u subotu je premijerno izvedena dramsko – plesna predstava „Orašar” u režiji Paola Tišljarića i adaptaciji dramaturginje Lane Kaštelan. Riječ je o predstavi rađenoj prema originalnoj bajci Ernsta Theodora Amadeusa Hoffmana „Orašar i mišji kralj” koja spaja originalnu priču i balet.

Priča se bavi pitanjima poput oprosta jer su u ovoj verziji, u kojoj je varaždinska publika imala priliku uživati, dva kraljevstva, kraljevstvo ljudi i kraljevstvo miševa u ratu, a pomire ih naivnost i ljepota dječje mašte te donese ovu prekrasnu blagdansku priču.

Varaždinu je ova predstava, prema riječima intendantice Senke Bulić, donijela blagdansku toplinu, ljepotu i eleganciju, a cilj je da se djeca zaljube u kazalište te jednog dana u njega samoinicijativno dolaze.

U ansamblu su bili Helena Minić Matanić, Dea Presečki, Nikša Eldan, Elizabeta Brodić, Filip Eldan, Karlo Mrkša, Marinko Leš, Barbara Rocco, Marko Cindrić, Beti Lučić, Sunčana Zelenika Konjević te 30 članica Udruge klasičnog baleta Vindija.

tklopotan / www.sjever.hr
10.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.