Now Reading:
BUDITE NA OPREZU Moguća obilna kiša i teški uvjeti za vožnju – uskoro stiže snijeg!
Full Article 2 minutes read

BUDITE NA OPREZU Moguća obilna kiša i teški uvjeti za vožnju – uskoro stiže snijeg!

Kad je riječ o vremenskim (ne)prilikama, ova će subota biti dobra za ostati negdje u zatvorenom, na toplom i čekati da kiša prijeđe u snijeg, pa da onda barem možemo uživati u zimskim radostima, posebice mališani.

Naime, danas će biti većinom oblačno s kišom i pljuskovima, prognozira DHMZ. Mjestimice će biti obilne oborine. U drugom dijelu dana uz zahladnjenje, ponajprije u gorskim i sjevernim krajevima, kiša će prijeći u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača.

Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. U Dalmaciji će puhati umjereno i jako jugo, a na sjevernom Jadranu jačat će bura.

Jutarnja temperatura od 4 do 8, na Jadranu između 11 i 15 °C. Danju većinom od 5 do 9, a na moru između 14 i 18 °C.

Biometeorološka prognoza za subotu

Biometeorološke prilike će, pod utjecajem ciklone, biti nepovoljne u cijeloj zemlji. Uz oblačno vrijeme praćeno kišom koja ponegdje može biti i obilnija, meteoropati će se žaliti na slabije raspoloženje i manjak koncentracije. Jugo u Dalmaciji može utjecati na razdražljivost i glavobolju. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici mogu biti pojačane nepovoljnim biometeorološkim utjecajem.

BUDITE NA OPREZU i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika.

sjever.hr/meteo.hr
10.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.