Now Reading:
Kolar uvjeravao ministra Banožića da je predsjednik RH-a u pravu? Banožić baš i nije oduševljen…..
Full Article 2 minutes read

Kolar uvjeravao ministra Banožića da je predsjednik RH-a u pravu? Banožić baš i nije oduševljen…..

U srijedu su u Podstrani kraj Splita zajednički sastanak održali premijer Andrej Plenković i župani iz cijele Hrvatske. Uz njih tu su bili i ministri. Protokol je tako odredio da župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar sjedi između ministrice poljoprivrede Marije Vučković i ministra obrane Maria Banožića.

Čekajući početak sastanka Kolar je razgovarao s oboje, a posebno je zanimljiva fotografija koja je “ulovila” Kolara kako nešto objašnjava ministru Banožiću.

Iako Kolar to nije htio potvrditi za regionalni portal Sjever.hr prema neslužbenim informacijama on je uvjeravao ministra obrane da je po većini pitanja predsjednik RH-a Zoran Milanović u pravu. Razumljivo je da je Kolar u to uvjeravao Banožića jer su ipak zagorski župan i aktualni predsjednik nekada bili članovi iste stranke. S druge strane, sudeći po izrazu lica, ministar obrane nije bio pretjerano oduševljen s onime što mu je Kolar imao za reći.

Inače, župani na ovakvim sastancima ne odlučuju sami gdje će sjesti, već protokol. Tako nam je Kolar otkrio da je nekada sjedio između ministrice Tramišak i bivšeg ministra Darka Horvata. Nakon Horvata kraj Kolara je sjedio novi ministar Davor Filipović. Jedno vrijeme Kolar je razgovarao i sa ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek. Nemamo informacije u što je nju uvjeravao.

A na ovom posljednjem sastanku sjedio je između ministra Banožića i ministrice Vučković.

skalajdzija/ www.sjever.hr
08.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.