Now Reading:
Delegacija prijateljske crnogorske Općine Pljevlja ponovno u Krapinu došla po iskustva dobrog i efikasnog funkcioniranja lokalne samouprave
Full Article 2 minutes read

Delegacija prijateljske crnogorske Općine Pljevlja ponovno u Krapinu došla po iskustva dobrog i efikasnog funkcioniranja lokalne samouprave

Nakon što je Grad Krapina jučer proslavila svoj Dan grada i blagdan svog zaštitnika sv. Nikole Biskupa sa svojim prijateljima i gostima, u srijedu su Krapinu po drugi puta posjetili prijatelji iz crnogorske Općine Pljevlja.

Gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović podsjetio je kako je međusobna suradnja s ovom općinom započela prije dvije, tri godine što je rezultiralo i uzvratnim posjetom krapinske delegacije gdje su stekli mnoga pozitivna iskustva, ali i dosta toga naučili.

-Prijatelji iz Crne Gore i prošle i ove godine stigli su u Krapinu te se nadam da će iz našeg grada ponijeti samo lijepe priče – dodao je Gregurović.

Zadovoljstvo ovim posjetom na poziv Grada Krapine izrazio je potpredsjednik Općine Pljevlja Nenad Rubežić koji je stigao s predsjednikom Skupštine Dragišom Sokićom, a interesiralo ih je što se sve napravilo u Krapini od njihovog prošlogodišnjeg posjeta.

-Jako smo zadovoljni što možemo preuzeti vaša iskustva jer možemo mnogo učiti od vas. Od vas zasigurno možemo naučiti kao funkcionira dobra i efikasna lokalna samouprava. Bilo nam je lijepo ovdje kod vas u Krapini i osjećali smo se kao kod svoje kuće. Zaista osjećamo tu prijateljsku ruku s vaše strane i vi ćete uvijek imati i prijateljsku ruku s naše strane – rekao je Rubežić.

Što se tiče funkcioniranja gradske samouprave Rubežić je mišljenja da ona u Krapini funkcionira jer je zaposlen optimalan broj ljudi dok to nije slučaj u Općini Pljevlja.

-Još uvijek smo pretrpani nepotrebnom radom snagom. Trebamo krenuti vašim putem i ta iskustva koja smo vidjeli ovdje zasigurno će nam pomoći da dostignemo vašu razinu – kazao je Rubežić te dodao da Krapinu i Općinu Pljevlja povezuje i činjenica da obje sredine imaju važne muzejske ustanove.

-Život čovječanstva potiče s ovih područja. Možda smo u jednom trenutku bili ista obitelj, a ova povezanost možda nas sada vraća na isti put – završio je Rubežić.

www.sjever.hr
07.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.