Now Reading:
U Knauf Insulationu održana vatrogasna vježba: Novomarofski vatrogasci spremni za sve izazove
Full Article 2 minutes read

U Knauf Insulationu održana vatrogasna vježba: Novomarofski vatrogasci spremni za sve izazove

U organizaciji novomarofske tvrtke Knauf Insulation održana je združena vatrogasna vježba postrojbi Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa

U petak, 2. prosinca, unutar prostora tvorničkog kruga novomarofske tvrtke Knauf Insulation održana je združena vatrogasna vježba postrojbi Vatrogasne zajednice grada Novog Marofa.

Vježba se sastojala od više složenih zadataka i scenarija koji se mogu dogoditi, a svrha je bila procjena i unaprjeđenje kvalitete te brzine izvođenja taktičkih zadataka vatrogasnih postrojbi.

U isto vrijeme, cilj je bio provjera sustava uzbunjivanja na području grada, koordinacija između DVD-a prilikom intervencije, upotreba vatrogasne tehnike i armature te upoznavanje vatrogasnih postrojbi s opasnostima od požara i eksplozije.

Vježbom su koordinirali i zapovijedali Krunoslav Pofuk, Zdenko Lacković i Ladislav Tuk, a svi su zadaci uspješno izvršeni. U vježbi je sudjelovalo 30 operativnih vatrogasaca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja VZG Novi Marof (DVD Novi Marof, DVD Knauf Insulation Novi Marof, DVD Remetinec, DVD Strmec, DVD Završje, DVD Oštrice, DVD Sudovec i DVD Podevčevo), s vatrogasnim kolima te zaštitnom i skupnom opremom.

Vježbu su uz sve djelatnike tvrtke Knauf Insulation Novi Marof pratili i predsjednik VZG Novi Marof Nedeljko Vukalović, zapovjednik DVD-a Knauf Insulation Predrag Stepan te direktor Knauf Insulationa Stjepan Mršić.

O Knauf Insulationu

Knauf Insulation je jedan od vodećih proizvođača izolacije u svijetu koji u svojoj ponudi ima široku paletu izolacijskih materijala potrebnih za zadovoljenje sve većih zahtjeva za energetskom efikasnošću u novim i postojećim domovima, poslovnim zgradama i industriji.

Prisutan je u više od 40 zemalja i s više od 35 proizvodnih pogona za proizvodnju kamene i staklene mineralne vune, drvene vune i drugih izolacijskih proizvoda koji se svojim karakteristikama ističu među toplinskim, zvučnim i protupožarnim izolacijama u graditeljstvu, tehničkim i industrijskim izolacijama te OEM sustavima.

Knauf Insulation je na tržište prvi od svih uveo tehnologiju veziva bez fenola i formaldehida, nazvanu ECOSE® Technology, koja se koristi u proizvodnji staklene, a od nedavno i kamene mineralne vune i po tome je tvornica u Novom Marofu prva u svijetu! ECOSE® Technology je dobitnik brojnih svjetskih i europskih certifikata i nagrada među kojima se ističu ‘Eurofins Gold – Indoor Air Comfort’ i ‘Green Mark’ – nagrada za Najbolji proizvod hrvatskog zelenog gospodarstva.

sjever.hr
05.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.