Now Reading:
U naselju Hrženica gradi se kružni tok – investicija je vrijedna 1,2 milijuna kuna, radilište obišli župan Stričak i ravnatelj ŽUC-a Osonjački
Full Article 2 minutes read

U naselju Hrženica gradi se kružni tok – investicija je vrijedna 1,2 milijuna kuna, radilište obišli župan Stričak i ravnatelj ŽUC-a Osonjački

Radovi na izgradnji kružnog toka u naselju Hrženica u Općini Sveti Đurđ idu svojim tokom, a da je tome tako uvjerili su se župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany te ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački koji su obišle radove.

-Ovim kružnim tokom dobiti ćemo uređeno raskrižje, a naravno da je najvažnija komponenta u svemu tome i sigurnost prometa na cestama. Ovo je bilo podosta problematično raskrižje i ovime smo taj problem riješili. Zahvaljujem se Županijskoj upravi za ceste kao i Varaždinskoj županiji na podršci u realizaciji ovog projekta – rekao je Jany naglasivši izuzetno dobru suradnju sa spomenutim institucijama.

Župan Stričak je naglasio kako su potrebe za uređenjem i sanacijom naših prometnica daleko veće od raspoloživih sredstava.

-Svaka investicija je dobro došla, pa i ova, a pogotovo ako ju promatramo iz aspekta sigurnosti prometa. O njoj smo razgovarali prije par mjeseci na svečanoj sjednici povodom Dana općine. Sve što je tada dogovoreno je u realizaciji. Često je inicijativa s terena dobrodošla, a ovdje se radi upravo o tome. Potrebe za uređenjem županijskih prometnica su daleko veća od proračuna ŽUC-a tako da brojne zahvate odrađujemo sa
Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, Ministarstvom unutarnjih poslova, Hrvatskim cestama te ostalim institucijama– zaključio je župan Stričak s kojim se složio i ravnatelj ŽUC-a Osonjački naznačivši pritom kako Hrženica dobiva moderan kružni tok koji će biti  realizirani u suradnji s Općinom Sveti Đurđ.

Inače, radovi na izgradnji kružnog toka iznose 1.248.000,00 kuna s PDV-om, a dio iznosa financirati će i Općina Sveti Đurđ.

sjever.hr
01.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.