Now Reading:
Radobojski OPG Pčelarstvo Škrlec ima najbolji med u Hrvatskoj!
Full Article 1 minutes read

Radobojski OPG Pčelarstvo Škrlec ima najbolji med u Hrvatskoj!

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek u suorganizaciji s Hrvatskom gospodarskom komorom-Županijskom komorom Osijek, Županijskim savezom pčelara Osječko-baranjske županije, Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu, Fakultetom agrobiotehničkih znanosti Osijek, Tehnološko-inovacijskim centrom Virovitica te pod pokroviteljstvom Hrvatskog pčelarskog saveza i Osječko-baranjske županije, održao je 27. nacionalno ocjenjivanje kvalitete sortnih vrsta meda u Hrvatskoj.

Na natjecanje u kvaliteti meda mogli su se prijaviti svi pčelari i pčelarske organizacije koje se bave proizvodnjom i prometom pčelinjih proizvoda. Natjecatelji su trebali dostaviti tri staklenke meda po 450 grama za svaki uzorak meda s kojim se žele natjecati. Med se mogao poslati u tekućem ili kristaliziranom stanju.

Potom je uslijedila mikroskopska i fizikalno-kemijska analiza uzoraka, provedena na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Na ovogodišnje ocjenjivanje primljeno je stotinjak uzoraka meda proizvođača iz cijele Hrvatske te iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Proglašenje najboljih uzoraka i dodjela nagrada održala se 26. studenog 2022. godine na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijeku, a prvo mjesto, za najbolji med u Hrvatskoj osvojio je radobojski OPG Pčelarstvo Škrlec, obitelji Škrlec, sa svojim bagremovim medom.

sjever.hr/fb Radoboj 01.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.