Now Reading:
Radobojski OPG Pčelarstvo Škrlec ima najbolji med u Hrvatskoj!
Full Article 1 minutes read

Radobojski OPG Pčelarstvo Škrlec ima najbolji med u Hrvatskoj!

Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek u suorganizaciji s Hrvatskom gospodarskom komorom-Županijskom komorom Osijek, Županijskim savezom pčelara Osječko-baranjske županije, Hrvatskom agencijom za poljoprivredu i hranu, Fakultetom agrobiotehničkih znanosti Osijek, Tehnološko-inovacijskim centrom Virovitica te pod pokroviteljstvom Hrvatskog pčelarskog saveza i Osječko-baranjske županije, održao je 27. nacionalno ocjenjivanje kvalitete sortnih vrsta meda u Hrvatskoj.

Na natjecanje u kvaliteti meda mogli su se prijaviti svi pčelari i pčelarske organizacije koje se bave proizvodnjom i prometom pčelinjih proizvoda. Natjecatelji su trebali dostaviti tri staklenke meda po 450 grama za svaki uzorak meda s kojim se žele natjecati. Med se mogao poslati u tekućem ili kristaliziranom stanju.

Potom je uslijedila mikroskopska i fizikalno-kemijska analiza uzoraka, provedena na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku. Na ovogodišnje ocjenjivanje primljeno je stotinjak uzoraka meda proizvođača iz cijele Hrvatske te iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Proglašenje najboljih uzoraka i dodjela nagrada održala se 26. studenog 2022. godine na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Osijeku, a prvo mjesto, za najbolji med u Hrvatskoj osvojio je radobojski OPG Pčelarstvo Škrlec, obitelji Škrlec, sa svojim bagremovim medom.

sjever.hr/fb Radoboj 01.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.