Now Reading:
Odlukom načelnika Bana – Dodijeljeno više od 80 tisuća kuna potpora poduzetnicima s područja Bedekovčine
Full Article 2 minutes read

Odlukom načelnika Bana – Dodijeljeno više od 80 tisuća kuna potpora poduzetnicima s područja Bedekovčine

Temeljem raspisanog Javnog poziva za dodjelu potpora male vrijednosti iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Općine Bedekovčina, načelnik Darko Ban donio je Zaključak o dodjeli potpora za razvoj poduzetništva na području Općine Bedekovčina za 2022. godinu.

Općina je tako svojim poduzetnicima odobrila više od 80 tisuća kuna bespovratnih potpora, a ugovore s poduzetnicima potpisao je načelnik Ban u četvrtak.

Mjerom 1. obuhvaćene su potpore novoosnovanim obrtima i tvrtkama, a dodijeljene su sljedećim poduzetnicima:

– Ured ovlaštenog arhitekta Mario Kvež, Brestovec Orehovički 38, – odobreni iznos potpore 20.578,88 kuna

– Pupoljak, obrt za cvjećarstvo, vl. Nataša Huljak, Bedekovčina – odobreni iznos potpore 27.800,32 kuna

– Jass style, obrt za proizvodnju odjeće, vl .Jasminka Krepelnik, S.Radića 1, Bedekovčina – odobreni iznos potpore 6.767,93 kuna

– Pavlek ugostiteljstvo j.d.o.o., Trg Ante Starčevića 2, Bedekovčina – odobreni iznos potpore 16.783,39 kuna

Mjerom 2. obuhvaćene su potpore poduzetnicima za financiranje troškova izrade projektnih prijedloga za sufinanciranje iz fondova EU i nacionalnih fondova, a iznos od 10.000 kuna dodijeljen je tvrtki Inkop international d.o.o. iz Poznanovca.

Podsjetimo, Općina Bedekovčina već petu godinu za redom dodjeljuje potpore za razvoj poduzetništva putem predmetnog Javnog poziva, odnosno Programa poticanja poduzetništva. Od 2018. godine dodijeljeno je ukupno 20 bespovratnih potpora novoosnovanim obrtima i tvrtkama sveukupne vrijednosti oko 380.000 kuna.

Dakle, Općina je kroz Program poticanja poduzetništva od 2018. godine potpomogla otvaranje 20 novih obrta odnosno tvrtki na području općine.

www.sjever.hr
01.12.2022.

Input your search keywords and press Enter.