Now Reading:
Župan Kolar na obilježavanju 30. godišnjice Hrvatske turističke zajednice: “Zagorje – bajka na dlanu” važan je dio turističke priče Lijepe Naše”
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar na obilježavanju 30. godišnjice Hrvatske turističke zajednice: “Zagorje – bajka na dlanu” važan je dio turističke priče Lijepe Naše”

U Mozaik event centru u Zagrebu u utorak je održano svečano obilježavanje 30 godina rada i djelovanja Hrvatske turističke zajednice kojem su prisustvovali i krapinsko – zagorski župan, Željko Kolar te voditeljica Ureda turističke zajednice KZŽ, Sanja Škrinjar.

Župan Kolar tom je prilikom istaknuo kako je Zagorje-bajka na dlanu vodeća turistička destinacija kontinentalne Hrvatske te kao takva važan dio turističke priče Lijepe Naše.

– Prepoznata je kvaliteta ponude i raznolikost naših turističkih sadržaja, no treba istaknuti da još uvijek, kao i čitava kontinentalna Hrvatska, imamo velik neiskorišten potencijal te ćemo zajedno s našim sjajnim turističkim djelatnicima nastaviti raditi na iskoracima za daljnje poboljšanje zagorskog turizma – poručio je župan Kolar, ujedno i predsjednik Turističke zajednice KZŽ.

Brojne okupljene su na samom početku prigodnim govorima pozdravili domaćini – direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić i ministrica turizma i sporta te ujedno predsjednica Hrvatske turističke zajednice Nikolina Brnjac.

Tijekom večeri dodijeljene su zahvalnice djelatnicima Hrvatske turističke zajednice za dugogodišnji rad, dok su priznanja uručena dugogodišnjim turističkim novinarima za izniman doprinos u medijskom praćenju i promociji hrvatskog turizma.
Uzvanicima su se prigodnim govorima obratili i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Hrvatska turistička zajednica osnovana je 1992. godine s ciljem stvaranja i promicanja identiteta i ugleda hrvatskog turizma u zemlji i svijetu. Iza HTZ-a stoje veliki uspjesi i projekti, kao i brojna međunarodna priznanja i nagrade, a sve to je važan dio današnje Hrvatske, jedne od najpoželjnijih turističkih destinacija svijeta.

Dodatna potvrda snage hrvatskog turizma su i rezultati turističkog prometa prema kojima je Hrvatska, s realiziranih 104 milijuna noćenja u dosadašnjem dijelu godine, ostvarila 96 posto rezultata u noćenjima iz rekordne 2019. godine čime se naša zemlja ubraja među destinacije s najbržim oporavkom turizma.

www.sjever.hr
30.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.