Now Reading:
Lopov Dragec susjedi Štefici opelješio škrinju s mesom – optužio policiju da su ga pivom ‘podmitili’ da prizna
Full Article 2 minutes read

Lopov Dragec susjedi Štefici opelješio škrinju s mesom – optužio policiju da su ga pivom ‘podmitili’ da prizna

Dragec zvan Žiga (41) mora u zatvor jer je susjedi Štefici u pol bijela dana ukrao meso iz škrinje i 700 kuna s kredenca u kući. Mora joj platiti i odštetu od 2700 kuna, donosi danica.hr

Prema presudi kojom je Dragec osuđen na 8 mjeseci bezuvjetnog zatvora, on je u selu na križevačkom području u siječnju oko 11 sati došao do obiteljske kuće u vlasništvu Štefice te fizičkom snagom nasilno otvorio zaključana dvokrilna drvena ulazna vrata.

-Potom je ušao u unutrašnjost kuće odakle je uzeo i za sebe zadržao neutvrđenu količinu smrznutog mesa i novčani iznos od 700 kuna – navodi se u presudi.

Štefica je tog dana bila kod susjede i vidjela je mušku osobu kako kroz njezino dvorište prema cesti vuče dvije vreće, a njezin pas skače i trga, uz lavež, te vreće. U toj muškoj osobi prepoznala je susjeda Žigu. Kad se vratila kući, u kredencu je vidjela da nema 700 kuna.

-Drugi dan otvorila sam poklopac škrinje i počela plakati i dozivati susjede jer sam vidjela veliku prazninu. Ostale su mi unutra vrećice s grahom i šljivama, a nema mesa, s time da sam imala jednu puru, dvije patke, 4 ili 5 kokoši i dvije velike vreće, svaka težine oko 10 kilograma, sa svinjetinom – ispričala je vlasnica.

Na ispitivanju u policiji Dragec je odmah sve priznao rekavši kako je uzeo novac i dvije pvc vrećice pune mesa iz škrinje. No, na sudu druga priča.

– Ma to sam policiji rekao bezveze. Nije mi rečeno da me snimaju. Prije davanja tog iskaza, u policijskoj postaji u Križevcima su mi dali Zlatorog pivo, pa je to zbog toga bilo – branio se Žiga.

-Susjeda zamišlja sve što je iznijela. Rekla je da ne vidi više od jednog metra, a mene je prepoznala na 50 metara. Ne znam razlog zašto me tereti, moguće me mrzi jer se ona protivi kada bilo tko ide po cesti, pa ja zbog toga uvijek idem suprotnom stranom ceste.

sjever.hr/danica.hr
28.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.