Now Reading:
Hoće li Varaždinci na prijevremene izbore? Bosilj: Lošije i nesuradljivije Gradsko vijeće ne mogu imati
Full Article 2 minutes read

Hoće li Varaždinci na prijevremene izbore? Bosilj: Lošije i nesuradljivije Gradsko vijeće ne mogu imati

Bliži se sjednica varaždinskog Gradskog vijeća na kojem će jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda biti proračun za iduću godinu koji je naišao na burne reakcije nekih gradskih vijećnika. Naime, nakon što je Nezavisna lista Ivana Čehoka najavila da ga neće podržati, isto je napravio i varaždinski HDZ, a gradonačelnik Neven Bosilj komentirao je što će biti u slučaju da proračun ne prođe i hoće li doći do prijevremenih izbora za Gradsko vijeće.

-U principu nikome ne odgovaraju izbori zato jer će Grad biti na privremenom financiranju i neće moći preuzimati nove obveze. Slikovito rečeno, moći ćemo trošiti samo na ono za što imamo prethodno potpisane ugovore, nećemo moći sklapati nikakva nova zaduženja – rekao je Bosilj.

Od kada se posljednji puta u Gradu Varaždinu dogodila ovakva situacija, Zakon o lokalnim izborima je izmijenjen i sukladno tome, rušenjem proračuna pada Gradsko vijeće, a gradonačelnik ostaje, pojasnio je Bosilj i dodao kako u tom slučaju, do 31. ožujka čelni čovjek Grada predlaže proračun Gradskom vijeću koje ga može ili ne mora usvojiti.

-Ako ga do 31. ožujka ne usvoji raspušta se Gradsko vijeće i vrlo će vjerojatno u svibnju, kad će biti izbori za mjesne odbore, biti i izbori za novo Gradsko vijeće. Osobno mislim da ne mogu imati lošije i nesuradljivije Gradsko vijeće – kazao je Bosilj naglasivši kako nije osoba koja kupuje vijećnike i pregovara na takav način, a nije ni savitljiv poput vrbe kako bi pristajao na razne ucjene.

-Gradski vijećnici su dobili proračun, oni imaju alat kojim mogu mijenjati nešto u proračunu ako žele, a to su amandmani koje mogu predati. Ako se oni prihvatljivi, ja ću ih prihvatiti. Tako je bilo i prošle godine, neki su bili prihvaćeni, neki ne, ali ne želim se baviti nikakvom političkom trgovinom – zaključio je Bosilj.

Podsjetimo, glasanje o proračunu na redu je na nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u srijedu, a zasad je, od ukupno 21 vijećnika Gradskog vijeća, svoj stav javno iskazalo šest vijećnika Nezavisne liste Ivana Čehoka i troje s liste varaždinskog HDZ-a koji ga neće podržati.

tklopotan / www.sjever.hr
28.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.