Now Reading:
Apsurd hrvatskog pravosuđa: Tukao ženu i djecu, udarao joj glavom o stup, prijetio smrću – osuđen uvjetno
Full Article 2 minutes read

Apsurd hrvatskog pravosuđa: Tukao ženu i djecu, udarao joj glavom o stup, prijetio smrću – osuđen uvjetno

nasilje prosvjed

Kako prenosi Glas Slavonije, 20-godišnji Slavonac osuđen je na uvjetnu kaznu zbog nasilja u obitelji. Naime, sud ga je nepravomoćno proglasio krivim jer je tijekom 2019. godine, do 25. srpnja, u malom mjestu u Slavoniji, s namjerom da izazove strah i povredu dostojanstva svoje izvanbračne supruge, kao otac petero maloljetne djece, iako svjestan da time narušava uredan psihofizički razvoj djece, suprugu učestalo vrijeđao. Nije joj dopuštao da govori, čupao ju je i šamarao.

Dana 24. srpnja 2019. godine zbog svađe oko nedostatka novca i hrane počeo ju je vrijeđati, dva puta ju je ošamario. Žena je pobjegla iz kuće, no sustigao ju je, ponovno ošamario i rekao joj da se mora vratiti kući. I sljedećeg dana, nakon što mu je počela prigovarati zbog nedostatka novca i hrane jer su djeca gladna, 29-godišnjak ju je vrijeđao i govorio joj da je kurva, da je spavala s drugim ljudima i da će joj djecu poslati u dom, nakon čega ju je tri puta ošamario i snažno povukao rukama, a kako se ona opirala, povukao ju je za kosu i udario njezinom glavom dva puta o drveni stup nadstrešnice, pri čemu joj je govorio da će ju ubiti, piše Glas Slavonije.

Sve se odvijalo pred djecom, koja su plakala, a supruga se uplašila za vlastiti život. Djecu je udarao po glavi i stražnjici, čime je ugrozio njihovo dostojanstvo i redoviti psihofizički razvoj.

Sud smatra da je 29-godišnjak teško kršio propise o zaštiti od nasilja u obitelji, čime je u člana obitelji izazvao strah za njegovu sigurnost i doveo ga u ponižavajući položaj, prijetio da će ga usmrtiti. Osim toga, zlostavljao je i djecu, čime je počinio pet kaznenih djela protiv braka, obitelji i djece, i to – nasilje u obitelji i četiri kaznena djela povrede djetetovih prava.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od godine dana, no u zatvor neće ako u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo. Također, izvanbračnoj supruzi ne smije prići bliže od 500 metara niti ju uznemiravati iduće dvije godine.

www.sjever.hr / www.glas-slavonije.hr
28.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.