Now Reading:
ZA NE POVJEROVATI Zagrepčanka (25) na porod stigla sa 2,25 promila – oduzeli su joj djecu
Full Article 2 minutes read

ZA NE POVJEROVATI Zagrepčanka (25) na porod stigla sa 2,25 promila – oduzeli su joj djecu

dijete-beba

Teško je pojmiti da jedna trudnica na porod u bolnicu stigne posve puna alkohola. Dogodilo se to u slučaju 25-godišnje Zagrepčanke kojoj je netom prije poroda, čim je zaprimljena u bolnicu, izmjereno 2,25 promila alkohola u krvi, piše Jutarnji list.

Da njezina alkoholiziranost nije izuzetak nego pravilo i da dotična u većoj mjeri nije skrbila o svoje dvoje djece, utvrdilo je zagrebačko tužiteljstvo te su ubrzo na površinu isplivale jezive stvari, a posljedice majčina neadekvatnog postupanja rođena je beba osjetila čim je ugledala svijet.

Naime, kako piše Jutarnji list djevojčica je neko vrijeme provela na Odjelu gastroenterologije zbog slabijeg napredovanja na tjelesnoj težini pa je pregledom genetičara utvrđeno da fenotip djeteta odgovara fetalnom alkoholnom sindromu,a curicu su po rođenju hranili na sondu.

Rješenjem Općinskog građanskog suda u Zagrebu početkom lipnja 2020. majci je oduzeto pravo na stanovanje s djetetom u trajanju od godine dana, dok joj je, pak, Centar za socijalnu skrb izrekao mjeru stručne pomoći i potpore do travnja 2021. A kako u tom vremenskom periodu 25-godišnjakinja nije napravila apsolutno nikakav pozitivan korak u stabiliziranju bračnog odnosa i promjeni obrasca ponašanja, CSS Zagreb je, po utvrđenju da su život i sigurnost djeteta ugroženi, curicu izdvojio iz obitelji te smjestio u Dječji dom, piše Jutarnji list.

Osim curice, žena ima i sina, kojeg je također, tvrdi tužiteljstvo, zanemarivala te je izdvojen iz obitelji.

www.sjever.hr / www.jutarnji.hr
25.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.