Now Reading:
Korotaj i Lukačić o ostavci Ćuraja
Full Article 3 minutes read

Korotaj i Lukačić o ostavci Ćuraja

Stjepan Ćuraj povukao se sa mjesta predsjednika HNS-a nakon što je tu stranku vodio od 2020. godine. Vijest je to koja je jučer iznenadila Hrvatsku javnost. Stranku će do sljedećeg izbornog Sabora nastaviti voditi zamjenik predsjednika Mirko Korotaj, dugogodišnji načelnik Općine Cestica.

-Stjepan se povukao iz obiteljskih razloga, te njemu i njegovoj obitelji želimo sve najbolje. Stranku je preuzeo u dosta “škakljivom” trenutku, godinu dana prije lokalnih izbora, ali u tom kratkom periodu
kao tim uspjeli smo stranku vratiti svojim korijenima, konsolidirati, organizirati te pripremiti za lokalne izbore na kojima smo ostvarili vrlo dobar rezultat. Našim biračima, a i svim ostalima, mogu poručiti da ćemo nastaviti istim smjerom, prepoznatljivim politikama i programima koji su uvijek bili u službi i na korist građanima, u borbi za “malog čovjeka”. Spoj iskustva i mladosti i dalje će činiti
okosnicu našeg tima, a na saboru stranke ćemo odabrati novu predsjednicu ili predsjednika koji će nastaviti voditi stranku – izjavio je Korotaj.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije, Krunoslav Lukačić, izrazio je žaljenje ali i razumijevanje za ovakvu odluku dosadašnjeg predsjednika Ćuraja.

-Žao mi je što je Stjepan podnio ostavku, jer o njemu kao osobi i kao predsjedniku mogu reći samo najbolje, a jednako tako ga kao otac i suprug razumijem. Stranku po Statutu do unutarstranačkih izbora nastavlja voditi Mirko Korotaj, dugogodišnji načelnik općine Cestica, zamjenik predsjednika HNS-a. Uvjeren sam da će njegovo iskustvo, vještine kao i energija i želja koju posjeduje biti angažirani na najvećem nivou, te će u ovom periodu stranku nastaviti voditi u službi i na korist građanima, kako to već više od 20 godina uspješno radi u Cestici – zaključio je Lukačić.

www.sjever.hr 25.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.