Now Reading:
KAKAV PRESTIŽ: Britanski Guardian uvrstio zagrebački Advent u TOP 10 europskih božićnih sajmova
Full Article 1 minutes read

KAKAV PRESTIŽ: Britanski Guardian uvrstio zagrebački Advent u TOP 10 europskih božićnih sajmova

Prestižni britanski list Guardian uvrstio je zagrebački Advent u TOP 10 europskih božićnih sajmova, podijelio je Grad Zagreb na svom službenom Facebook profilu.

Guardian piše kako zagrebački Zrinjevac za vrijeme adventa postaje božićna čarolija s lampicama koje osvjetljavaju drvorede i s lijepom tržnicom s drvenim kućicama gdje se mogu kupiti radovi lokalnih umjetnika te blagdanska hrana i piće.

U članku se navodi da posjetitelji svakako trebaju kušati pečene štrukle i peciva s mekim sirom. Izdvaja se i velika božićna jelka na Trgu bana Josipa Jelačića, a božićna svetkovina koja traje šest tjedana osjeća se u cijelom gradu kao dio zagrebačkog Adventa.

Uz Zagreb, na listi top 10 nalaze se i Božićni sajam Valkengurg – Nizozemska, Ravenna Gorge Božićni sajam – Njemačka, Pariška noćna tržnica – Francuska, Münsterfof sajam u Zurichu i sajam u Bernu – Švicarska, Gornjogradski božićni sajam u Vilniusu – Litva, Liseberg Božićni sajam u Gothenburgu – Švedska, Božićni sajam Fulpmes – Austrija te Sajam Santa Lucia u Barceloni – Španjolska.

Originalni tekst pročitajte ovdje.

www.sjever.hr / FB Grad Zagreb
25.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.