Now Reading:
Čehok o zbrinjavanju bala: Uvjeren sam da HDZ to neće moći prihvatiti, to neće otplatiti ni naši unuci!
Full Article 4 minutes read

Čehok o zbrinjavanju bala: Uvjeren sam da HDZ to neće moći prihvatiti, to neće otplatiti ni naši unuci!

Sve ovo što se događa je sukus Bosiljeve politike i politike Budimo grad koji ga je u koaliciji s SDP-om doveo na glas, rekao je na današnjoj konferenciji bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok.

-Sve što se događa u posljednje vrijeme, primjerice sortirnica koja je, po meni, eklatantan primjer kriminala, ovaj natječaj s balama, priprema proračuna, zapošljavanje supruga Natalije Martinčević i SDP-ovih uhljeba, sve je to samo simptom obmana ,nesposobnosti, neodgovornosti i nezrelosti ove vlasti – oštar je bio Čehok.

Dodao je da je aktualni gradonačelnik Neven Bosilj na izborima pobijedio jer je obećao da će smanjiti cijene svježeg otpada, cijene Čistoće i da će uspostaviti bolji sustav gospodarenja otpadom i da će on dobiti povoljniju cijenu,
-Govorio je da je naša integralna nagodba i naša cijena od 1.030 kuna plus PDV za bale pljačka i otimačina, a rekao je i da će otvorenije i transparentnije voditi Grad. S ovim natječajem mi imamo najveći problem jer umjesto naših 1.03 kuna plus PDV, imamo sada 1.820 kuna plus PDV, pri čemu u našoj nagodbi bi Varkom, odnosno Čistoća mogli vratiti, u ovom slučaju Grad ne može vratiti PDV pa je i tu već 25 posto skuplje – naglasio je.

Rekao je i da je bivša gradska vlast još davne 2009. godine imala osiguranih 35 milijuna kuna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a da Bosilj sad samo obećava da će Fond dati novac, iako još nema novca, a ni odluke.

-Podsjećam da smo se mi htjeli zadužiti za tih 1.030 kuna plus PDV po toni i da je to zaduženje bilo oko 100 milijuna kuna s 1,2 posto kamata koje bismo plaćali izvoditelju radova, odnosno zbrinjavatelju, ne bismo se morali kod banke zadužiti. Bosilj ima danas oko 2.200 kuna i 4 posto minimalnu kamatu, triput veću nego što smo mi to imali. Tada su ovdje Bosilj i Budimo grad radili prosvjede, uvjeravali građane da će to zbrinuti jeftinije i povoljnije i da mi zadužujemo našu djecu sa 100 milijuna. Ako je to zaduživanje naše djece, onda je ovo što Bislj sada predlaže bankrot koji ne da neće otplatiti naša djeca – to neće otplatiti naši unuci – uvjeren je Čehok.

Naglasio je da „ipak vjeruje da postoji zrno zdrave pameti i sumnje u sve ovo što radi Bosilj”.
-Uvjeren sam da HDZ to neće moći prihvatiti. Moram vas podsjetiti da smo mi u ožujku 2021. išli ponovo s nagodbom i da je HDZ tada bio suzdržan, Damir Habijan tada nije htio glasati u tom drugom krugu za nagodbu koja je bila 1.030 kuna plus PDV po toni pa ako za to nisu glasali, bilo bi mi nevjerojatni da sad glasuju za 1.820 plus PDV po toni – rekao je Čehok i nastavio:

-Jednako tako Budimo grad. Ne mogu vjerovati da Obadić duboko čovjek komunističkog mentaliteta, da može glasati za nešto što će biti 300 posto skuplje kao što kaže Patafta. Kad je u pitanju proračun, naglašavam da je on i dalje tehnički neispravan, a upozoravao sam i za prošli proračun, kao i za rebalans. Upozoravao sam da ćemo imati pet rebalansa i imali smo pet rebalansa jer taj proračun nije bio održiv. I sada ih opet upozoravam da im je proračun tehnički neispravan, odnosno znači totalnu paralizu i blokadu Grada.

Bivši je gradonačelnik ustvrdio da je aktualna vlast u Gradu Varaždinu „ogrezla u bavljenje sama sobom, uhljebljivanjem ljudi, svojim lažima, kupovanjem ili pokušajem kupovanja medija”.

-O tome ćemo sve reći na sjednici vijeća pri čemu ćemo ponovno tražiti odgovornost predsjednice Gradskog vijeća jer prema našim informacijama prije dva tjedna konačno je plaćena zakupnina od poljoprivrednih proizvođača. Znači, ona je godinu dana lagala vijećnike da su sve na vrijeme platili. I ona bi trebala snositi odgovornost i takva osoba ne može biti predsjednica vijeća i nadam se da će nas u tome podržati HDZ i Budimo grad – zaključio je Čehok.

a.kučić/sjever.hr
25.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.