Now Reading:
16 DANA AKTIVIZMA: proGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! Donosimo poruku zamjenice župana Jasne Petek: “Žene su manje ambiciozne! Muškarci su jači! – stereotipi su koji ograničavaju oba spola”
Full Article 2 minutes read

16 DANA AKTIVIZMA: proGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! Donosimo poruku zamjenice župana Jasne Petek: “Žene su manje ambiciozne! Muškarci su jači! – stereotipi su koji ograničavaju oba spola”

 „16 dana aktivizma“ kampanja je koja se provodi svake godine u cijelom svijetu s ciljem ukazivanja na neravnopravnost, diskriminaciju, stereotipe i predrasude prisutne u društvu, a čijeg dalekosežnog negativnog utjecaja često ni sami nismo svjesni.

O rodno uvjetovanom nasilju tijekom 16 dana kampanje govoriti će 16 osoba iz javnog života s područja Krapinsko-zagorske županije – svoje poruke javnosti poslat će osam žena i osam muškaraca.  Prvu poruku o rodno uvjetovanom nasilju poslala je zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek.

Rodni stereotipi prisutni su svuda oko nas u svakoj sferi našeg života. Jednom kad su usvojeni, vrlo se teško mijenjaju i najopasniji i najviše ograničavajući su stereotipi o sposobnostima. –„ Žene su manje ambiciozne, žene su sklone davati prednost obiteljskom životu, osjećajne su, popustljive!Muškarci ne plaču, muškarci su jači, muškarci imaju manju sposobnost empatije!“ – sve su to stereotipi koji ograničavaju i žene i muškarce. Rodna ravnopravnost uči se od rođenja, u obitelji, vrtiću, školi, među prijateljima. Svi mi želimo društvo u kojem rodnom diskriminacijom nećemo ograničiti budućnost djece, želimo društvo u kojem će dijete, mlada osoba bez obzira na spol, odabrati budućnost kakvu želi i ispuniti sve svoje potencijale.

Recite NE diskriminaciji, predrasudama, i stereotipima. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije poziva vas da svi zajedno mijenjajmo poglede, razmišljanja i stavove, te stvaramo bolje društvo.

sjever.hr 25.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.