Now Reading:
VIDEO Uhićeno 15 osoba zbog sumnje da su u zločinačkom udruženju varali starije građane – krali im novac i nakit
Full Article 2 minutes read

VIDEO Uhićeno 15 osoba zbog sumnje da su u zločinačkom udruženju varali starije građane – krali im novac i nakit

Građane starosti između 64 i 93 godine uvjeravali da je novac koji posjeduju krivotvoren i da ga trebaju zamijeniti, a dodatno im nudili osiguranje nakita  

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su, u suradnji s Ravnateljstvom policije te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili kriminalističko istraživanje nad 11 muških i šest ženskih osoba starosti od 22 do 46 godina, zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja i prijevare u sastavu zločinačkog udruženja.

Sumnja se da je 26-godišnjak povezao u zajedničko djelovanje preostalih 16 osoba te su u sastavu zločinačkog udruženja, od početka listopada do sredine studenog 2022. godine na području Zagreba, činili kaznena djela na štetu više osoba starosti od 64 do 93 godine.

Naime, utvrđena je sumnja da su s tzv. radnih telefona svakodnevno, nasumice iz telefonskog imenika nazivali veći broj osoba, lažno se predstavljali i kroz razgovor doznavali koje su životne dobi, žive li same i posjeduju li kod kuće ili na bankovnim računima veće količine domaćeg i stranog novca. Potom su ih dovodili u zabludu govoreći im da je novac koji posjeduju krivotvoren i da ga trebaju zamijeniti te su im ujedno ponudili osiguranje nakita koji posjeduju.

Nakon stjecanja povjerenja oštećenih, osumnjičene osobe su dolazile na adrese stanovanja svojih žrtava te im se lažno predstavljale kao policijski službenici. Potom su im ukrali novac i nakit navodeći kao razlog da predmete moraju fotografirati, izdati potvrde i slično. Ukradeni novac i nakit su odnosili i predavali 26-godišnjaku koji je novac raspodijelio počiniteljima.

video: PU zagrebačka

sjever.hr
24.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.