Now Reading:
Udruga Lipin cviet, jedna od najaktivnijih gornjostubičkih udruga, obilježila desetljeće rada i djelovanja
Full Article 1 minutes read

Udruga Lipin cviet, jedna od najaktivnijih gornjostubičkih udruga, obilježila desetljeće rada i djelovanja

Gornjostubička udruga Lipin cviet u seoskom turizmu Lojzekovoj hiži u Gusakovcu obilježila je 10 godina rada i djelovanja.

Kako je istaknula predsjednica Udruge Tatjana Hikec, Lipin cviet osnovan je s ciljem očuvanja baštine i običaja zagorskog kraja, očuvanja kajkavskog govora, promicanja pisane riječi i razvoja izdavačke djelatnosti, a svoje je djelovanje proširio i na područje socijalne djelatnosti i smanjenje nezaposlenosti. U 10 godina rada i djelovanja svoje su ciljeve ostvarili kroz organiziranje brojnih radionica izrade ukrasa i suvenira od krep papira, perušine i ostalog prirodnog materijala koji su bili izloženi na izložbama.

Kroz svoj rad osobito su njegovali i čuvali od zaborava adventske i božićne običaje održavanjem radionica po Krapinsko-zagorskoj županiji, korizmeno-uskrsne običaje organiziranjem korizmeno-uskrsne manifestacije “Čez korizmu do Vuzma” u kojoj su sudjelovale brojne udruge, prvenstveno iz Stubice, te izlagači kao i KUD-ovi iz Krapinsko zagorske županije.

Pojedincima i udrugama koje su sudjelovale u radu gornjostubičke udruge Lipin cviet, uručene su prigodne zahvalnice.

Desetu obljetnicu Udruzi je čestitao i načelnik Općine Gornja Stubica Jasmin Krizmanić, a u prigodnom glazbenom programu nastupio je Ženski vokalni ansambl Fiola.

www.sjever.hr / gornjastubica.hr
24.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.