Now Reading:
DOBRE VIJESTI: Povećavaju se sredstva za obnovu objekata stradalih u potresu na području Krapinsko-zagorske županije
Full Article 2 minutes read

DOBRE VIJESTI: Povećavaju se sredstva za obnovu objekata stradalih u potresu na području Krapinsko-zagorske županije

Vlada je na svojoj posljednjoj sjednici u četvrtak donijela odluku o povećanju novčane pomoći za privremenu i nužnu zaštitu i popravak zgrada oštećenih potresom, između ostalog i na području Krapinsko-zagorske županije.

-Opravdani troškovi za radove iz točke III. ove Odluke, zajedno s projektnom dokumentacijom za te radove mogu iznositi maksimalno 22.500,00 kuna po posebnom dijelu obiteljske kuće, stambeno-poslovne zgrade, višestambene zgrade i poslovne zgrade (stambenom i/ili poslovnom dijelu), odnosno maksimalno 35.500,00 kn po obiteljskoj kući ako obiteljska kuća nema više posebnih dijelova – stoji u odluci.

-Zbog izvanrednih okolnosti, odnosno poremećaja na tržištima koji su rezultirali povećanjima cijena građevinskih materijala i radova općenito, u provedbi Odluke se pokazalo da su tada postavljeni maksimalni iznosi preniski za učinkovitu provedbu iste. Kao rezultat toga, dio radova koji bi se mogao financirati po Odluci, u konačnici se realizira kroz organiziranu obnovu te se na taj način dodatno operativno opterećuju provedbena tijela i Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Iz navedenog razloga, potrebno je povećati maksimalne iznose opravdanih troškova – pojašnjavaju u Vladi.

Sredstva za provedbu ove Odluke osiguravaju se iz sredstava koja su osigurana na pozicijama Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije za tu namjenu i Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, do utroška raspoloživih sredstava.

s.kalajdžija / www.sjever.hr
24.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.