Now Reading:
50.000 lampica, klizalište na 400 kvadrata i nikad raznovrsniji program samo su neki od razloga zašto posjetiti Koprivničku bajku
Full Article 2 minutes read

50.000 lampica, klizalište na 400 kvadrata i nikad raznovrsniji program samo su neki od razloga zašto posjetiti Koprivničku bajku

Sedmo izdanje Koprivničke bajke započinje ove nedjelje u 17 sati paljenjem prve adventske svijeće kod glazbenog paviljona u Gradskom parku. Cjelokupni program ovogodišnje Koprivničke bajke koji će trajati do 31. prosinca, bit će u sinergiji sa Srednjovjekovnim božićnim sajmom, a predstavili su ga koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, direktor Turističke zajednice grada Koprivnice Renato Labazan, predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec, predsjednik Udruge oživljene povijesti Anno Domini Dragutin Jeđud te predsjednica Atletskog kluba Koprivnica Sonja Rušak.

-Koprivnička bajka tradicionalno ide i ove godine. Osluškujući puls naših sugrađana na prijašnje programe, pokušavamo izvući najbolje iz svakog dijela kako bismo ponudili jednu kvalitetnu i cjelovitu božićnu i novogodišnju priču. Moram naglasiti da imamo do sada najveći i najraznovrsniji program zahvaljujući i našoj Turističkoj zajednici i Srednjovjekovnom božićnom sajmu. Sajam je prošle godine dobio izuzetno dobre pohvale od strane posjetitelja te sam uvjeren da će u nadolazećim godinama podići čar i kvalitetu turističkog sadržaja u našem gradu – rekao je gradonačelnik Jakšić.

-Klizalište veličine 400 kvadratnih metara otvara se 3. prosinca te će građanima biti na raspolaganju sve do 8. siječnja iduće godine. Klizanje i najam klizaljki naplaćivat će se po pristupačnoj cijeni od 10 kuna. Imat ćemo dječji doček Nove godine točno u podne, a za ispraćaj Stare godine pobrinut će se Dražen Zečić uz tradicionalni novogodišnji vatromet – dodao je Jakšić.

Komunalac je kao i svake godine kao partner Koprivničke bajke zadužen za blagdansko uređenje grada.

-Uskoro će u našoj Koprivnici zasjati 50 tisuća lampica koje će biti upaljene već ove nedjelje. Osim ulica i trgova, okićeni su i naši trgovi, na osam kružnih tokova postavljene su metalne piramide s led rasvjetom, a na stupove javne rasvjete postavili smo 80 zvijezda padalica i božićnih zvona. Isto tako, tradicionalno će biti okićen naš gradski park, fontana, paviljon, avatar drvo, šetnice, a Aleja uzdisaja dobit će kompletno novo blagdansko ruho duž cijele svoje dužine. Vjerujem da će naši građani zastati i fotografirati se i dio tog blagdanskog ugođaja prenijeti u svoje domove – kazala je Tetec.

Cijeli program Koprivničke bajke možete pogledati ovdje.

www.sjever.hr / koprivnica.hr
24.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.