Now Reading:
Varaždinka preko interneta htjela prodati tenisice, pa ostala bez 20 tisuća eura – evo kako su ju prevarili!
Full Article 1 minutes read

Varaždinka preko interneta htjela prodati tenisice, pa ostala bez 20 tisuća eura – evo kako su ju prevarili!

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 46-godišnjakinje da je prevarena pri prodaji preko internetskog oglasnika.

Ona je prema prijavi, 20. studenog, na internetskom oglasniku postavila oglas o prodaji tenisica. Dana 21. studenog, na oglas joj se javila nepoznata osoba zainteresirana za kupnju tenisica. Ista osoba joj je temeljem dogovora, poslala link na lažno kreiranu stranicu, dovodeći ju u zabludu da je potrebno upisati podatke radi primanja uplate.

Oštećena je putem linka ispunila podatke svoje kartice, što je nepoznata osoba  iskoristila te izvršila nekoliko nedozvoljenih transakciju u iznosu od oko 20 000 eura s računa oštećene. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Iz PU varaždinske ponovo apeliraju na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na Internetu, da zaštite svoje podatke i podatke svojih kartica. Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. Online prevaranti današnjice učinit će sve što je potrebno da dobiju što žele – vaš novac i/ili bankovne podatke.

Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN.

sjever.hr
23.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.