Now Reading:
Obnovljenu Vinogradsku ulicu u Kaštelancu obišao i župan Stričak sa suradnicima – diljem županije u ceste uloženo 18 milijuna kuna, najavljene i nove investicije
Full Article 2 minutes read

Obnovljenu Vinogradsku ulicu u Kaštelancu obišao i župan Stričak sa suradnicima – diljem županije u ceste uloženo 18 milijuna kuna, najavljene i nove investicije

U naselju Kaštelanec u Općini Jalžabet obnovljena je Vinogradska ulica, u koju je Županijska uprava za ceste Varaždinske županije uložila 295.000 kuna. Na županijskoj cesti koja prolazi kroz samo naselje postavljen je novi asfalt u duljini od 780 metara, čime je podignuta kvaliteta i sigurnost odvijanja prometa.

U to su se u srijedu uvjerili župan Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije Josip Križanić, načelnik Općine Jalžabet Rajko Solar, ravnatelj ŽUC-a Varaždinske županije Tomislav Osonjački i pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen.

Župan Stričak podsjetio je da je u nadležnosti ŽUC-a 940 kilometara županijskih i lokalnih cesta na području županije.

-ŽUC je na području Općine Jalžabet ove godine uložio gotovo pola milijuna kuna. Prvo su obavljeni radovi na proširenju ceste u naselju Kelemen, a sada je obnovljena i Vinogradska ulica u Kaštelancu, uz njihovo 100-postotno financiranje. U cijeloj Varaždinskoj županiji ŽUC ove godine u proširenja cesta nogostupima, izgradnju kružnih tokova, presvlačenje asfaltnih tepiha te sanaciju klizišta ulaže 18 milijuna kuna. Traju radovi na izgradnji dva kružna toka, u Svetom Petru u Općini Mali Bukovec te u Hrženici na području Općine Sveti Đurđ, a uz to se u Horvatskom na području Grada Ivanca te u Grani na području Grada Novog Marofa proširuju ceste s nogostupom, pri čemu ne treba posebno isticati koliko su te investicije važne za sigurnost svih sudionika u prometu – rekao je župan Stričak.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački najavio je da će, ovisno o vremenskim uvjetima, početi radovi i na proširenju cesta s nogostupom u Donjem Ladanju na području Općine Maruševec i u Žarovnici na području Lepoglave, gdje već traju radovi na sanaciji klizišta Kameničko Podgorje. Svi ti radovi nastavit će se i u 2023. godini.

www.sjever.hr
23.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.