Now Reading:
Krapinsko-zagorska županija iz svog će proračuna i u idućoj godini financirati dječje projekte – objavljen je poziv za prijavu prijedloga za Participativni dječji proračun
Full Article 2 minutes read

Krapinsko-zagorska županija iz svog će proračuna i u idućoj godini financirati dječje projekte – objavljen je poziv za prijavu prijedloga za Participativni dječji proračun

Krapinsko-zagorska županija od 2018. godine nosi titulu „Županija – prijatelj djece“. Rezultat je to dugotrajnog truda i kontinuiranog rada za dječju dobrobit.

U sklopu istoimenog projekta, dodatno će se omogućiti aktivno uključivanje djece i mladih na lokalnoj i regionalnoj razini. Također, sustavno će se nastaviti edukacija dužnosnika i djelatnika čije nadležnosti zadiru u zaštitu i promicanje prava djece. Krapinsko-zagorska županija provodi brojne aktivnosti s ciljem osiguravanja što kvalitetnijeg života djece na području županije, s naglaskom na razvoj svijesti zajednice i pozitivnih promjena i učinka u poboljšanju položaja djece stvaranjem poticajnog i prijateljskog okruženja za rast i razvoj djece kroz inicijativu stvaranja svijeta “po mjeri djeteta”.

S ciljem učinkovitije provedbe prava iz Konvencije o pravima djeteta te sukladno preporukama Ministarstva financija o izradi dječjeg proračuna, Krapinsko-zagorska županija donijela je 2019. godine prvi puta Dječji proračun. Proračun je temeljni financijski i pravni dokument županije u kojem su prikazane planirane uplate i isplate novca kojima se planiraju ostvariti ciljevi i prioriteti razvoja županije. Dječji proračun je izdvojeni dio županijskog proračuna koji prikazuje sredstva koja županija osigurava za ostvarivanje prava djeteta, sredstva koja su u najširem smislu namijenjena djeci. Ukupna vrijednost Dječjeg proračuna Krapinsko-zagorske županije za 2022. godinu iznosi 128.917.091 kn, u odnosu na ukupan iznos proračuna od 250,4 mil kuna to je nešto više od 45,7 posto.

U okviru ovog Javnog poziva raspodjeljuju se sredstva u ukupnom iznosu od 200.000,00 kuna. Najmanji iznos traženih sredstava za financiranje projekta nije određen, dok najveći iznos traženih sredstava iznosi 20.000,00 kn.

Predlagatelj može od Krapinsko-zagorske županije zatražiti do 100 posto iznosa za financiranje projekta.
Osim toga, predlagatelj može prijaviti projekt koji će se sufinancirati iz vlastitog ili drugog izvora. U navedenom slučaju predlagatelj je dužan izvor i iznos sufinanciranja prikazati u Obrascu za prijavu projekta.

Rok za podnošenje prijave na ovaj Javni poziv je 28. studenoga 2022. godine, a sve ostale potrebne informacije objavljene su na internetskoj stranici Krapinsko-zagorske županije.

sjever.hr/kzz.hr
23.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.