Now Reading:
Imućni profesor napravio pravi rusvaj u trgovini – ukrao salamu, prskao suzavcem pa Audijem pokušao pregaziti policajca
Full Article 3 minutes read

Imućni profesor napravio pravi rusvaj u trgovini – ukrao salamu, prskao suzavcem pa Audijem pokušao pregaziti policajca

Profesor (60) krao je hranu u trgovačkom lancu u Bjelovaru te je potom skoro pregazio policajca koji ga je htio zaustaviti na parkiralištu. Profesor se do supermarketa dovezao u Audiju A8 i potom napravio pravi rusvaj. Nekoliko ljudi je poprskano suzavcem, policajac je potegnuo oružje, a jedan je pripadnik policije bio skoro pregažen. I sve to zbog jedne salame i paketa dječje hrane, piše Danica.hr.

Prema pravomoćnoj presudi koja je donesena ovih dana, on je u listopadu 2018. oko 14 sati u Bjelovaru “od zaštitara trgovačkog centra Spar zatečen u krađi te je pobjegao pred policijskim službenikom, sjeo u Audi i upalio motor”.

– Kad ga je policajac sustigao i stao ispred vozila te mu izdao zapovijed da izađe, automobilom je krenuo prema njemu koji je u cilju otklanjanja opasnosti izvadio službeni pištolj bez streljiva iz futrole i usmjerio ga prema vozilu. Nakon toga se profesor vožnjom automobila unatrag vratio na parkirno mjesto i potom ponovno vožnjom unaprijed krenuo prema policajcu, u čemu ga je zaustavilo vozilo druge policijske ophodnje – navodi se u presudi.

Profesor s prebivalištem u Zagrebu i Kanadi priznaje krivnju te “dopušta da je sve bilo kako mu se to optužnicom stavlja na teret, te da mu žao i da se takvo što više neće ponoviti”

Kako je ispričao zaštitar na videonadzoru “uočio je čovjeka kako otvara kutiju dječje hrane koju je potom stavio u torbu, a u unutarnji džep jakne stavio je salamu”.

– Kada je došao do blagajne, gdje je platio nešto sitno artikala koje je kupio, predstavio sam mu se i zatražio da pođe sa mnom u ured i pokaže osobnu. Pozvao sam i policiju. Bio je izrazito nervozan i rekao da nema osobnu. Primijetio sam da se primiče vratima, izgledalo je kao da će izaći te sam kolegi rekao da zaključa ured i onemogući ga u bijegu. No, lupio me u prsa i svi smo se počeli naguravati. U jednom trenutku kradljivac je izvukao suzavac kojim je pošpricao sam sebe, mene i kolegu. Počeo je vikati da je srčani bolesnik i da će umrijeti. Donijeli smo mu vode i papire da se obriše, a on je rekao da će me tužiti. Kada je došao k sebi, digao se i zbrisao – svjedočio je zaštitar tijekom istrage.

Zaštitar je svjedočio i drami na parkiralištu kad su ga jedva zaustavili nakon što je stigla nova policijska patrola u pomoć. Profesor se tijekom istrage branio kako nije ništa ukrao, a salamu je slučajno zaboravio u džepu. No, na koncu je osuđen za napad na policajca. Dobio je godinu dana uvjetnog zatvora, a presuda je odmah postala pravomoćna, piše Danica.hr.

Foto: ilustracija

www.sjever.hr / www.danica.hr
23.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.