Now Reading:
Čakovečki osnovnoškolci predstavljali Hrvatsku na Svjetskoj robotičkoj olimpijadi – Dominik, Martin i Teo ostvarili iznimne rezultate!
Full Article 50 second read

Čakovečki osnovnoškolci predstavljali Hrvatsku na Svjetskoj robotičkoj olimpijadi – Dominik, Martin i Teo ostvarili iznimne rezultate!

U njemačkom gradu Dortmundu od 17. do 19. studenog 2022. godine održana je Svjetska robotička olimpijada koja je okupila 365 timova iz 73 države širom svijeta. Dominik Dukić, Martin Krištofić i Teo Doring okupljeni u timu naziva BO2 iz I. osnovne Čakovec predstavljali su Republiku Hrvatsku u kategoriji Robomission, starosna dob Juniori.

Tim je ostvario iznimne rezultate. Zauzeli su visoko 8. mjesto na ljestvici najboljih timova iz Europe, te 23. mjesto na ljestvici najboljih timova iz cijelog svijeta. Učenike su na natjecanju pratili ravnatelj Škole, Siniša Stričak i učiteljica informatike i mentorica učenicima na natjecanju, Ivana Ružić.

Svjetska robotička olimpijada se ove godine održala pod geslom “Moj robot – moj prijatelj”. Kombinacija robotike i umjetne inteligencije može promijeniti svijet, a posebno čovjekov okoliš, stoga su izazovi ovogodišnje sezone povezani s načinima na koje roboti mogu pomoći ljudima, načinima kako interakciju robota i čovjeka možemo učiniti korisnom i sigurnom.

www.sjever.hr
23.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.