Now Reading:
Vatrogasni veterani Zagrebačke županije utkali put prema razvoju najjačeg vatrogastva u Hrvatskoj
Full Article 2 minutes read

Vatrogasni veterani Zagrebačke županije utkali put prema razvoju najjačeg vatrogastva u Hrvatskoj

Klub veterana Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije održao je izvještajnu sjednicu na kojoj je naglašeno kako su vatrogasci iz Zagrebačke županije najjači i najbolji u državi. Klub okuplja vatrogasce s najmanje 30 godina vatrogasnoga staža i više od 60 godina života, njih oko 150.

-Biti vatrogasac velika je čast! Zadovoljstvo je pomagati drugima u nevolji. Lijepo je biti vatrogasni veteran, ali istovremeno i tužno jer godine čine svoje… No, ne smijemo zaboraviti one koji su dali svoj doprinos dobrovoljnim vatrogasnim društvima i vatrogasnim zajednicama – rekao je Josip Gerjević, predsjednik Kluba veterana.

Uime Zagrebačke županije skupštini je prisustvovala predsjednica Županijske skupštine Martina Glasnović. Rekla je da je vatrogastvo baština i obitelj, a ljubav prema vatrogasnom pozivu koju su veterani prenijeli na mlađe naraštaje nemjerljiva.

-Zagrebačka županija ima najviše vatrogasaca u državi. Ponosni smo na naše DVD-ove i profesionalne postrojbe, na one koji su uvijek spremni pomoći. I zato dodatno financiramo programe vatrogasaca, posebno održavanje njihovih domova, nabavu opreme i rad s mladima – rekla je Glasnović.

Zahvalivši na svemu što su učinili za vatrogastvo, predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Slavko Povrlišek rekao je da vatrogastvo u županiji ima bogatu povijest.

-Vi ste utrli taj put, naša je dužnost nastaviti ga – rekao je Povrlišek, dodavši da su vatrogasci Zagrebačke županije najjači i najbolji u državi i da je obveza takvima i ostati.

www.sjever.hr / zagrebacka-zupanija.hr
22.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.