Now Reading:
Varaždinskoj hitnoj Calzedonia donirala neophodno vozilo za velike i masovne nesreće, treće takvo u Hrvatskoj!
Full Article 3 minutes read

Varaždinskoj hitnoj Calzedonia donirala neophodno vozilo za velike i masovne nesreće, treće takvo u Hrvatskoj!

Onima koji brinu u našem zdravlju i spašavaju naše živote uvijek je potrebna kvalitetna oprema kako bi i briga o pacijentima bila na što većoj razini. To je prepoznala tvrtka Calzedonia Hrvatska d.o.o. koja je Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije donirala vozilo opremljeno za velike i masovne nesreće vrijedno 230 000 kuna.

Nažalost, svjedoci jedne takve teške nesreće bili smo u kolovozu kad je u slijetanju poljskog autobusa na autocesti kod Brezničkog Huma poginulo 12 osoba.

Zamjenica varaždinskog župana Silvija Zagorec ističe kako su sjećanja na ogromnu tragediju još živa, ali i kako je ova nesreća pokazala spremnost, educiranost i uvježbanost žurnih službi.

-Da bi se bilo u mogućnosti pružiti kvalitetna pomoć potrebno je imati i opremu – spomenula je Zagorec zahvalivši tvrtki Calzedonia i obitelji Hoić na vrijednoj donaciji ovog sanitetskog vozila koje je treće takvo u Republici Hrvatskoj.

-Iskreno se nadam da će ovo vozilo biti korišteno u budućnosti samo za potrebe vježbi žurnih službi i da se više takve velike i teške nesreće na području Varaždinske županije, a i dalje neće ponoviti – kazala je Zagorec dodavši kako Varaždinska županija kontinuirano ulaže u Nastavni zavod za hitnu medicinu s ciljem podizanja kvalitete zdravstvene skrbi koju zaslužuje svaki pacijent.

-Ove godine smo iz proračuna kroz izvorna ili decentralizirana sredstva izdvojili 2 milijuna kuna, a sljedeće godine planiramo 3 milijuna kuna. Planiramo i dalje nastaviti kontinuitet ulaganja u edukaciju ljudi, ali i potrebne opreme – zaključila je.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, Mladen Smoljanec, kazao je da je pomoć tvrtke Calzedonia nemjerljiva i da je zahvaljujući upravo njihovoj donaciji vozilo hitne medicinske pomoći opremljene vrhunskom opremom.

-Oprema ima 15 kompleta za zaštitu spasitelja te ima opremu za 20 politrauma i trauma koje se mogu zbrinuti prije dolaska kola hitne pomoći. To znači da intervencija može biti sveobuhvatna. Imali smo iza sebe jednu turbulentnu, izazovnu godinu koja nam je donijela svijest da je ovakvo vozilo neophodno s obzirom na kretanja u okruženju, s obzirom na blizinu autoputa, ali i sve druge izazove. Još jednom ponavljam da je takvo vozilo neophodno. Sada smo ga opremili i stavljamo ga danas u upotrebu – kazao je ravnatelj Smoljanec.

Pojasnio je da je Zavod već imao vozilo koje je sada posebno opremljeno i prenamijenjeno za velike nesreće. Od opreme je naveo 15 dugih dasaka, rasklopnih, vakum-madraca, boca sa kisikom, shancovih ovratnika, torbe za velike nesreće te sve druge opreme potrebne za pružanje pomoći u velikim nesrećama.

Zahvalivši grupaciji Calzedonia Hrvatska na donaciji dodao je kako Zavod trenutno broji 25 timova na 4 ispostave. Broj vozila je jednak broju timova, a godišnje je oko 12 tisuća intervencija na terenu 13,5 do 14 tisuća interevencija u ambulantama.

Direktor tvrtke Calzedonia Hrvatska Dubravko Hoić je, govoreći o donaciji naglasio da je ovo samo nastavak koji je na neki način izazvan vrlo uspješnim djelovanjem Zavoda koji je u nesreći koja se dogodila na autocesti pokazao izuzetnu uspješnost i jako dobre rezultate.

-Nastojimo uvijek pomoći i donirati tamo gdje znamo da bude to i korisno upotrjebljeno i da bude na korist stanovništva Varaždinske županije, naših zaposlenika i njihovih obitelji – rekao je Hoić.

abrkic/sjever.hr
22.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.