Now Reading:
Uskoro kreće sanacija nestabilnog pokosa Završje Loborskog vrijednog preko milijun kuna, Jembrih: Hvatamo korak s urbanijim sredinama
Full Article 1 minutes read

Uskoro kreće sanacija nestabilnog pokosa Završje Loborskog vrijednog preko milijun kuna, Jembrih: Hvatamo korak s urbanijim sredinama

U Općini Lobor uskoro će se sanirati nestabilan pokos Završje Loborsko. Potvrđeno je to potpisivanjem ugovora s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja vrijednog 1.086.568,00 kuna.

Općini su sredstva za ovaj hvalevrijedan projekt dodijeljena iz bespovratnih sredstava Fonda solidarnosti Europske unije, a svoj potpis na ugovor stavila je načelnica Ljubica Jembrih.

-Iznimno sam sretna i zadovoljna što je ovaj projekt dobio zeleno svjetlo Ministarstva. Sanacija će osigurati stabilnost terena, uvelike olakšati prolaz vozilima, našim mještanima i doprinijeti većoj prometnoj sigurnosti, ali i kvaliteti života – rekla je Jembrih.

Dodala je kako u Općini vode brigu da osiguraju jednako kvalitetne uvjete za svakog svog stanovnika, ali nekad je to zbog ograničenosti proračunskih sredstava teško izvedivo. Stoga su ovakvi projekti koji imaju podršku resornih ministarstva, Vlade Republike Hrvatske, ali i Europske unije, iznimno značajni za manja mjesta i ruralne sredine, s ciljem ravnomjernog razvoja cijele domovine.

-Polako, ali sigurno hvatamo korak s urbanijim sredinama. Nastavljamo s prijavama na natječaje za projekte koji će svakom našem mještaninu osigurati da se osjeća cijenjenim članom našeg društva – zaključila je Jembrih.

www.sjever.hr
22.11.2022.

Input your search keywords and press Enter.